Investuotojų į SAMPO banko fondus padaugėjo 7 kartus

Pirmaujančiai Suomijos finansinių paslaugų grupei priklausantis SAMPO bankas iki šių metų balandžio pabaigos viešai išplatino investicinių fondų už 69,62 mln. litų – beveik 10 kartų daugiau nei prieš metus (7,08 mln. litų). Investuotojų į SAMPO fondus skaičius per vienerius metus iki balandžio 30 dienos padidėjo 7 kartus ir viršijo 2 tūkst. (pernai tuo metu jų buvo 278).

„Investavimo paslaugos – sparčiausiai auganti bankinių paslaugų rinka. Atkreipęs dėmesį į iki šiol menkai užpildytą investavimo produktų nišą ir numatęs spartų fondų paklausos didėjimą, SAMPO bankas dar pernai pasiūlė investavimo ekspertų konsultacines paslaugas bei užtikrino itin didelę fondų pasirinkimo galimybę. Rezultatai rodo, kad tokia strategija pasiteisino. Prognozuojame, kad fondų pardavimai šiemet ir toliau augs ne mažesniais tempais”, – teigė SAMPO grupės turto valdymo bendrovės „SAMPO Baltic Asset Management” (SBAM) filialo generalinis direktorius Darius Kuzmickas.

Pasak D.Kuzmicko, didelė dalis investuotojų renkasi pakankamai aukštos rizikos kylančios ekonomikos šalių fondus, kurie pastaraisiais metais pasižymi itin didele investicijų grąža.

Iš SAMPO viešai platinamų 14 fondų populiariausias šiuo metu yra į Rusijos akcijų rinką investuojantis „Mandatum Rusija” fondas (jo 1 metų turto grąža iki 2006 05 04 siekė 126,5 proc.), kuriam balandžio pabaigoje teko 23,5 proc. SAMPO išplatintų fondų portfelio.

22,1 proc. išplatintų SAMPO fondų aktyvų teko subalansuotos rizikos fondui „SAMPO Kompasas 50”, investuojančiam į kitų obligacijų bei akcijų fondų fondus (jo 1 metų turto grąža iki 2006 05 04 – 18,71 proc.), 21,6 proc. – Lotynų Amerikos akcijų rinkų fondui „Mandatum Lotynų Amerika” (1 metų turto grąža iki 2006 05 04 – 90,27 proc.), 15,2 proc. – Vidurio Europos akcijų rinkų fondui „SAMPO Naujoji Europa” (1 metų turto grąža iki 2006 05 03 – 43,73 proc.).

D.Kuzmickas atkreipė dėmesį, kad itin sparčiais tempais populiarėjant investiciniams fondams, kartu didėja ir pačių investuotojų profesionalumas.

„Daugelis klientų ima lyginti ir vertinti skirtingų pardavėjų siūlomus panašios rizikos ir investavimo krypčių fondus, rinkdamiesi juos ne tik pagal pastarųjų metų turto grąžą, bet ir pagal fondų mokesčių dydį bei tarptautinių agentūrų nustatytus fondų reitingus. Be to, daugėja investuojančių ilgesniam laikotarpiui – pavyzdžiui, iš SAMPO klientų didžioji dalis į fondus ketina investuoti ne trumpesniam kaip 1-3 metų laikotarpiui. Vis daugiau investuotojų diversifikuoja savo investicinius portfelius į kelis skirtingos rizikos bei trukmės fondus. Visa tai rodo, kad investuotojai tampa labiau išprusę, o tai tolesniam fondų rinkos vystymuisi suteikia papildomą stimulą”, – konstatavo SBAM filialo generalinis direktorius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.