„Aura”: premjera ir gastrolės

Šiomis dienomis į Kauno šokio teatrą „Aura” jau antrą kartą atvyko vienas geriausių savo kartos choreografų iš JAV – Johannesas Wielandas. Dabar jis atskrido baigti savo spektaklio „Užrištomis akimis”. Jo premjerą Lietuvos publika pamatys jau šį penktadienį Vilniuje, festivalyje „Naujasis Baltijos šokis”.

Šis projektas įdomus dar ir tuo, kad žiūrovai galės pamatyti ir amerikiečių šokio mokyklos auklėtinius Claire Willey bei jos vaikiną Irą Hardy.

Repeticijos su Wielandu – puiki mokykla bei gera proga „Auros” šokėjams patobulinti ir pakelti savo profesionalumą bei meistriškumą. Visa „Auros” trupė labai džiaugiasi galėdama dirbti su tokio aukšto lygio choreografu. Wielandas – tarptautinio lygio choreografas, buvęs vienu iš pagrindinių M.Bearto šokėjų Lozanoje.

Gimė Vokietijoje, mokėsi Hamburgo valstybinėje operos baleto mokykloje pas Johną Neumeierį, ugdė savo meistriškumą Brunswicko teatre ir Berlyno valstybiniame operos teatre, vadovaujamame Michaelo Denardo. Baigė Amsterdamo universitetą ir Niujorko universiteto menų mokyklą.

2001 metais įkūrė savo trupę Niujorke, toliau tobulino ir ieškojo savojo stiliaus. Choreografo darbai sulaukė daug teigiamų įvertinimų „The New York Times”, „Time Out New Yourk”, „The Village Voice” ir „Dance Magazine”. Pastarasis 2003 metų sausį įtraukė jį į mėgstamiausių choreografų 25-uką.

Dabar Wielandas dirba Peridance centre, Baleto fakultete bei Niujorko universitete – „Tisch” mokyklos vasaros menų programoje. Kaip laisvai samdomas choreografas, 2004 metais jis tapo „Hubburd Street 2” nacionalinio choreografų konkurso nugalėtoju. „Tisch” menų mokykla pasirinko jį sukurti kompoziciją 2005-ųjų „The Second Avenue Dance Company”. Be darbo savo kompanijoje, svarbus Wielando veiklos baras – meno vadovo darbas „Paradigm” asociacijoje.

Wielando bei Kauno šokio teatro „Aura” bendrą projektą parėmė Lietuvos institutas, Vilniaus Goethe’s institutas, Kultūros ir sporto rėmimo fondas bei „Kunigaikščių menė”.

Teatras džiaugiasi pagaliau pradėjęs repetuoti savo patalpose ir dėkoja Kauno „Saulės” gimnazijai, kuri, kol vyko remontas, „Aurą” priglaudė po savo stogu. Jau baigtas pirmasis darbų etapas, sutvarkyta salė – to teatras laukė net 8 metus.

Kol vyksta intensyvios repeticijos ir ruošiamasi premjerai, darbai sustabdyti, bet jie bus atnaujinti nuo gegužės 8 dienos, kai „Aura” išvyks dviem savaitėms į turą po Vokietiją. Trupė pakviesta pristatyti Lietuvos modernųjį šokį renginyje „Tarptautinės kultūros dienose 2006”. Kitos teatro patalpos, deja, dar nepradėtos tvarkyti, bet šokėjai tikisi, kad nebus paliktos pusiaukelėje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.