SEB Vilniaus bankas vėl siūlys su akcijomis susietų obligacijų emisijas

Didžiausias Lietuvoje komercinis SEB Vilniaus bankas šių metų gegužės ir birželio mėnesiais investuotojams pasiūlys 6 naujas su akcijomis susietų obligacijų emisijas.

Trijų emisijų obligacijos bus susietos su Ramiojo vandenyno šalių – Japonijos, Taivanio, Pietų Korėjos ir Australijos – įmonių akcijų kainų indeksais. Kitos trys emisijos – su Japonijos, JAV, Jungtinės Karalystės, Prancūzijos, Vokietijos ir Šveicarijos įmonių akcijų kainų indeksais.

Pasak SEB Vilniaus, emisijų dydį nulems šių obligacijų paklausa Lietuvos rinkoje. Bankas investuotojams vėl pasiūlys rinktis iš skirtingo rizikos ir pelningumo santykio obligacijų.

2 metų trukmės su Japonijos, Taivanio, Pietų Korėjos ir Australijos įmonių akcijų kainų indeksais susietas obligacijas bankas platins nuo šių metų gegužės 25 iki birželio 27 dienos. Investuotojai galės įsigyti iki 100 litų kainuojančių obligacijų, kurių mažiausias investavimo koeficientas 55 proc., iki 110 litų kainuojančių obligacijų (koeficientas 180 proc.) ir obligacijų, kurių kaina iki 115 litų (koeficientas 230 proc.).

Investavimo koeficientas rodo, kokia indeksų portfelio padidėjusi vertės dalis tenka obligacijos savininkui. Išpirkimo dieną investuotojai už vieną obligaciją gaus ne mažiau kaip 100 litų.

Su pasaulio akcijų kainų indeksais susietų obligacijų emisijos bus 3 metų trukmės, jas SEB Vilniaus bankas platins nuo šių metų birželio 1 iki 27 dienos. Bus galima įsigyti iki 100 litų kainuojančių obligacijų, kurių mažiausias investavimo koeficientas 70 proc., iki 110 litų ir 115 litų kainuojančių obligacijų koeficientai – atitinkamai 155 proc. ir 200 procentų.

SEB Vilniaus bankas nuo 2004 metų bankas yra išleidęs 27 su akcijomis susietų obligacijų emisijas, kurių nominalioji vertė 224,5 mln. litų, ir šiuo metu užima 65 proc. šių obligacijų rinkos.

Nuo 2003 metų bankas iš viso yra išleidęs obligacijų, kurių nominalioji vertė yra 2,009 mlrd. litų. Pagal Lietuvos centriniame vertybinių popierių depozitoriume užregistruotas galiojančias obligacijas bankas užima 60,9 proc. šalies rinkos – bendra jo išleistų galiojančių obligacijų vertė yra 1,054 mlrd. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.