Šokių virtuozus vėl suburs „Gintarinė pora”

Kaune vyksiančiame konkurse dalyvaus sportininkai iš 11 šalių

41-ąjį kartą Kaune rengiamas tarptautinis sportinių šokių konkursas „Gintarinė pora” vėl suteiks retą progą Sporto halėje pamatyti beveik visus geriausius mūsų šalies šokėjus.

Pasak vieno šio renginio organizatorių, Lietuvos nusipelniusio trenerio Česlovo Norvaišos, ateinantį savaitgalį ant Halės parketo suksis poros iš 11 šalių, tarp jų – visi stipriausi mūsų klasikinių šokių suaugusiųjų, taip pat jaunimo ir jaunių grupių duetai.

„Iš Londono specialiai į „Gintarinę porą” grįš daugkartiniai pasaulio bei Europos čempionatų prizininkai, „Sūkurio” klubo šokėjai Arūnas Bižokas ir Edita Daniūtė. Šiuo metu jie Anglijoje rengiasi prestižiniam Blekpulo turnyrui. Arūnas ir Edita bus pagrindiniai mūsų konkurso favoritai.

Kauno sporto halėje savo meistriškumą demonstruos Europos Sąjungos šalių čempionato nugalėtojai sūkuriečiai Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė bei šių pirmenybių prizininkai, irgi „Sūkurio” atstovai Julius Šeniauskas ir Iveta Paurytė”, – sakė „Kauno dienai” Č.Norvaiša.

Rimčiausiais lietuvių konkurentais bus trečioji Vokietijos pora Benedetas Ferudžija ir Klaudija Kioler. Italas ir vokietė Tarptautinės sportinių šokių federacijos (IDSF) pasaulio reitingo lentelėje yra ketvirti.

Jaunimo varžybų lyderiais bus neseniai pasaulio vicečempionais tapę klaipėdiečiai Imantas Joneckis ir Martyna Mickutė.

„Gintarinės poros” Lotynų Amerikos šokių varžybose nedalyvaus Europos Sąjungos šalių čempionai, aukščiausią vietą iš lietuvių – ketvirtąją – šių sportinių šokių IDSF reitinge užimantys vilniečiai Andrius Kandelis ir Eglė Visockaitė-Kandelis.

„Andrius ir Eglė, kaip ir kitų šalių Lotynų Amerikos šokių lyderiai, gegužės 6-ąją išmėgins jėgas Europos čempionate Vengrijoje, todėl šį kartą Kaune pasižymėti turės progą mažiau tituluoti šokėjai.

Manau, kad į pirmąją vietą pretenduos Lietuvos vicečempionai iš „Sūkurio” Justas Kučinskas ir Eglė Malinauskaitė, tačiau jų laukia nelengva akistata su trečiąja Rusijos pora Andrejumi Zaicevu ir Ana Kuzminskaja, Austrijos ir Prancūzijos duetais”, – svarstė Č.Norvaiša.

Klasikinių ir Lotynų Amerikos šokių suaugusiųjų grupių varžybų dalyviai kovos į „Gintarinės poros” programą įtrauktuose IDSF reitingo turnyruose. Jų finalininkams, be kita ko, bus įteikti ir piniginiai prizai – nuo 50 iki 800 eurų čekiai.

Šou programoje, kuri vainikuos antrąją konkurso dieną, siurprizą rengia Violeta Riaubiškytė, pasirodysianti kartu su šokėju Gintaru Svistunavičiumi, bei bugivugio ansamblis iš Klaipėdos.

Nuo 1965-ųjų savo istoriją rašančioje „Gintarinėje poroje” pernai triumfavo Lietuvos sportinių šokių meistrai.

Klasikinius šokius geriausiai atliko „Sūkurio” duetai – nugalėjo A.Bižokas ir E.Daniūtė, antri liko D.Vėželis ir L.Chatkevičiūtė, o jaunimo grupėje sėkmė lydėjo Olegą Martyniuką ir Aistę Stragytę.

Lotynų Amerikos šokių konkursą laimėjo Vilniaus „Ratuto” klubo atstovai A.Kandelis ir E.Visockaitė-Kandelis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.