Gerą kadrą gali tik nujausti

Vilniečiai spaudos fotografai Irmantas Gelūnas ir Vladimiras Ivanovas Kauno galerijoje „F galerija” pristatė bendrą fotografijų parodą „Infra-akimirkų šventės ir kasdienybė”

Ši fotografijų paroda išsiskiria dar tuo, kad žiūrovų akiai pateikiamiems kūriniams sukurti autoriai pasikliovė ne šiandien itin populiariomis skaitmeninėmis technologijomis, o sena gera fotojuostele. Jų kūriniuose nematysime ir laikraščių ar žurnalų puslapiams būdingų sustabdytų akimirkų, o pasimėgausime meniškais apie gamtą, buitį ir gyvenimą pasakojančiais, dažnai mistinį, fantasmagorišką atspalvį turinčiais siužetais.

„Įdėjęs juostelę, geriausiu atveju turi galimybę trisdešimt šešis kartus spragtelėti mygtuką. Ir nežinai, kas iš to išeis, gali tik nujausti”, – sakė vienas iš autorių, buvęs „Lietuvos žinių” fotografas Vladimiras Ivanovas, pristatantis trylika nespalvotų nuotraukų. Vienuolika užfiksuotų akimirkų atvežęs „Lietuvos žinių” fotografas Irmantas Gelūnas lankytojų akis keri itin ryškiais, spalvingais siužetais. Daugelių atvejų šio fotografo objektyvas gręžėsi į gamtą ir įvairius jos reiškinius.

Irmantas prisipažino, kad gamtą labai mėgsta ir dažniausiai nuo kasdieninės spaudos fotografo rutinos slepiasi būtent jos prieglobstyje.

Vladimiras fotografuoja jau bene penkiolika metų. Savo darbus yra pristatęs per grupines parodas, o pernai Vilniuje surengė ir pirmąją personalinę. Jo kolegai Irmantui ši paroda Kaune – debiutinė. Fotografas sakė, kad savo darbuose stengiasi pajusti ir pagauti akimirkos emocijas ir esmę.

Pristatydamas svečius „F galerijos” šeimininkas Mindaugas Kavaliauskas sakė, kad parodos organizatoriai, kviesdami pateikti savo kūrinius kauniečiams, atsižvelgė kaip tik į tai, kad jų fotografijos yra darytos juostiniais fotoaparatais.

„Džiugu, kad dar yra žmonių, kurie į šoną padeda skaitmeninius fotoaparatus ir imasi juostinių. Tokie fotografai dirba lyg poetai, kuriantys eiles, arba kompozitoriai – muziką. Šios parodos autoriai tarsi išsako mintį, jog kartais galima sustoti ir pagalvoti, kokioje sumaištyje mes gyvename”, – kalbėjo Kavaliauskas.

Gelūno ir Ivanovo fotografijų parodą kauniečiai ir miesto svečiai galės pamatyti iki gegužės 24 dienos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.