V. Uspaskichas perrinktas Darbo partijos pirmininku

Vilniuje vykstančiame Darbo partijos suvažiavime Viktoras Uspaskichas balsų dauguma perrinktas partijos pirmininku. Už jį balsavo 1367 nariai, prieš pasisakė 140.

Suvažiavimo pradžioje V.Uspaskichas nusprendė pasitikrinti, ar partija juo pasitiki ir pareiškė, kad atsistatydina iš Darbo partijos pirmininko posto ir kandidatuoja naujuose partijos pirmininko rinkimuose. Darbiečiai Viktoras Muntianas ir Žilvinas Padaiga partijos pirmininko rinkimuose savo kandidatūras atsiėmė.

Darbo partijos narys ir Seimo pirmininkas V.Muntianas pareiškė, kad jeigu nebus atsižvelgta į jo siūlomas statuto pataisas, jis nemato galimybių toliau dalyvauti partijos veikloje.

Tada, anot jo, jam reiktų trauktis iš Seimo pirmininko posto.

„Jeigu nebus atsižvlegta į mano pasiūlymus dėl statuto pakeitimo, be jokios abejonės, nedalyvausiu partijos žlugdyme”, – sakė V.Muntianas.

Jis prieštarauja ketinimams sustiprinti partijos pirmininko galias.

„Aš neįsivaizduoju, kaip priėmus tokius pakeitimus, normaliai dirbs partija. Komandinis žaidimas virto žaidimu vienam žmogui. Sprendimai gims viršuje ir bus nuleidžiami į apačią. Mes netekome paskutinio sverto”, – taip Seimo pirmininkas įvertino mažėjančią demokratiją partijoje.

Partijos suvažiavimui siūloma priimti statuto pataisas, kurių viena numato, kad partijos pirmininkas – „vienasmenis valdymo organas”, taip pat įtvirtinamos kur kas didesnės partijos prezidiumo galios.

Partijos lyderis V.Uspaskichas savo kritikams atšovė:

„Kiek per pusantrų metų sukūrėte įstatymų? O partijos labui kiek nuveikėte?”, – klausė V.Uspaskichas.

Po šių žodžių salėje įsivyravo mirtina tyla.

Anot jo, Darbo partijos ministrai iki šiol nėra parengę savo veiklos programų ir veiksmų priemonių, kurios būtų suderintos su partijos taryba.

„Pastebiu šurmulį kai kurių ministerijų viduje, kai kas kuria savo viziją, savo ratą, tik saviems, toli gražu ne partijos ir ne valstybės tikslams. Jei kas nors galvoja, kad partijos pirmininkas ir kiti nariai to nemato – labai klysta”, – sakė V.Uspaskichas.

Be to, jis ironiškai komentavo kilusį skandalą dėl ryšių su Andželika Filipovič.

„Šiandien labai lengva tapti žvaigžde, kritikuojant V.Uspaskichą. Pasakyk, su kuo miega V.Uspaskichas, ir tapsi žvaigžde, – ironizavo darbiečių lyderis. – Jei Darbo partiją vadinu savo šeima, aš jai ištikimas. Nenoriu įžeisti savo šeimos. Labai myliu savo šeimą, savo žmoną, savo vaikus”.

Suvažiavime taip pat buvo prisimintas aukštojo mokslo diplomo skandalas. V.Uspaskichas pareiškė, kad jeigu jo diplomo niekaip negali pripažinti Lietuvos institucijos, tai jį pripažins užsienyje.

„Aš įstosiu į kokią aukštąją mokyklą Vokietijoje ar Prancūzijoje ir diplomas bus pripažintas. Pareiškimą jau parašiau”, – sakė jis.

Darbiečių lyderis sulaukė kritikos ir dėl savo veiksmų kitų partijos narių atžvilgiu. V.Muntianas ir kai kurie kiti partijos nariai prisiminė P.Baguškos pašalinimą iš partijos, teigdami, kad jis buvo neteisėtas.

Darbietis Juozas Jaruševičius taip pat paprašė V.Uspaskicho atsakyti į iškeltus teiginius, kad jis susijęs su kitų valstybių slaptosiomis tarnybomis. Salė šiuos žodžius pasitiko neigiamais šūkavimais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.