Milla Jovovich – pasaulio moteris

Kijeve gimusi rusės ir jugoslavo dukra, garsi manekenė, aktorė, dainininkė, o pastaruoju metu – ir dizainerė, jaučia savyje valios jėgą, už kurią dėkinga kilmei, didžiuojasi europietišku išsilavinimu ir svajoja kasmet sukurti po vieną gerą vaidmenį

Holivudo įžymybė Milla Jovovich praleido stačiatikių Velykų savaitgalį Rusijos sostinėje. Aktorė, išgarsėjusi vaidmenimis filmuose „Penktasis elementas”, „Žana D’Ark” ir „Absoliutus blogis”, atvyko į Maskvą pristatyti naujos fantastinės kovinės juostos „Ultravioletas”.

Linksmybės per naktį

Maskvoje 31 metų žvaigždė spėjo apsilankyti keliuose naktiniuose klubuose, dalyvavo įteikiant MTV kino apdovanojimus. Jovovich, pasirodžiusi ant scenos per MTV ceremoniją, atsisėdo pirmoje eilėje ir linksminosi iš visos širdies: juokėsi iš dalyvių pokštų, plojo laureatams. Paskui išvyko į furšetą, specialiai jai surengtą kino teatre „Oktiabr”. Mergina suvalgė porą sušių ir išgėrė mineralinio vandens, tada buvo nuvežta į klubą „Fabrik”. Čia ji linksminosi iki 3 valandų ryto. Įsėdusi į prabangų mersedesą, skirtą važinėtis po Maskvą, Milla jau norėjo vykti namo, tačiau organizatoriai nusprendė parodyti jai dar vieną klubą – „Diagilev”. Jame žvaigždė buvo iki ryto.

Išsimiegojus – apsipirkti

Didžiąją dalį kitos dienos aktorė praleido viešbutyje „Ararat Park Hyatt”. Tik vakarop, apie šeštą, paliko viešbutį lydima savo vadybininko Bobo van Ronkelio. Ji užsuko į parduotuvę „Podium”, kurioje prekiaujama „Jovovich-Hawk” firmos produkcija. Sužinojusi, kaip sekasi, ir pabendravusi su parduotuvės atstovais Milla nusprendė šį bei tą nusipirkti. Čia ji užtruko dvi valandas. Įsigijo marškinėlius iš naujausios „Balensiagos” kolekcijos, tos pačios firmos krepšį ir porą Eley Kishimoto batelių bei Loree Rodkin kvepalus.

Tada Jovovich nuvažiavo į madingą restoraną „Čipolino”, kuriame jos laukė keli draugai. Tačiau Anastasija Voločkova su vyru, norėję įteikti gražuolei puokštę gėlių, taip ir nesusitiko su ja. Linksmybės vėl truko iki vidurnakčio. Paskui Milla patraukė fotografuotis prie Kristaus Išganytojo šventovės, iš ten – vėl į klubą „Diagilev”.

Duodama interviu Rusijos spaudai Jovovich atskleidė, kad truputį kalba rusiškai, tačiau dėl to patiria sunkumų, nes iš esmės neturi su kuo šnekėtis šia kalba.

Aistra kovos menams

Paklausta, kuo save laiko pirmiausia, Milla atsakė: „Aktore. Žinoma, kai turiu tokią daugybę skirtingų užsiėmimų, tai gali pasirodyti nerimta. Tačiau stengiuosi kaip tik įmanoma išreikšti save, geriausiu būdu perteikti žmonėms savo idėjas, mintis. Mama mane puikiai išauklėjo, davė pirmąsias gyvenimo pamokas. Dabar tai labai praverčia. Kaip aktorė galiu išreikšti įvairius išgyvenimus, charakterius, kaip manekenė – ką kita. Vis dėlto geriausiai šiandien jaučiuosi kaip dizainerė”. Šiuo metu drabužiais su Jovovich etikete prekiauja 65 parduotuvės visame pasaulyje.

Apie kovinius filmus aktorė pasakojo: „Mane labai traukia kovos menai. Jais ir užsiimu filmavimo aikštelėje. Bet tai – asmeninio skonio dalykas. Kovinis žanras man patinka ir kaip aktorei, ir kaip žiūrovei. Vaidindama tokiame filme nuolat turiu save įveikti. Mokausi. Koviniai menai seniai tapo mano gyvenimo dalimi. Nors, ko gero, pernelyg jais susižavėjau. Dabar pamažėle pradėsiu grįžti į nepriklausomą kiną”.

Dirbti su nepriklausomo kino kūrėjais Millai reiškia sutikti kitokius žmones ir vaidinti tai, ko niekada nepasiūlys nė vienas Holivudo režisierius. Jai tai įdomu ir kaskart vis nauja. Jovovich prisipažino, kad mylimiausias jos režisierius – Wimas Wendersas. „Man jis – idealus režisierius. Su malonumu dar kartą nusifilmuočiau Wenderso juostoje”.

Karjeros viršūnė

Millos karjeros viršūne tapo Lilu vaidmuo „Penktajame elemente” ir Žana D’Ark istoriniame filme apie šią prancūzų mergelę kariūnę. Abu vaidmenis Jovovich gavo buvusio vyro, režisieriaus Luco Bessono, dėka. Bessonui ji buvo tikra mūza. Pora susituokė greitai ir netikėtai. Per ceremoniją jaunavedžiai nusileido iš lėktuvo parašiutais.

Dabar Milla susitikinėja su kultinės roko grupės „Red Hot Chili Peppers” gitaristu Johnu Frusciante.

Jovovich teigia, jog didžiuojasi rusiškomis šaknimis, valios jėga, kurią jaučia ir dėl kurios yra dėkinga savo kilmei. „Jaučiuosi esanti pasaulio moteris. Turiu europietišką išsilavinimą, nes mano tėvai – europiečiai. Moku rusų, anglų, prancūzų kalbas”, – teigė Jovovich.

O kartą ji taip suformulavo savo kūrybos kredo: „Norėčiau sukurti po vieną tikrai gerą vaidmenį per metus. Kad mirdama žinočiau, jog kaip aktorė buvau sąžininga”.

Parengta pagal užsienio spaudą

Trumpas dosjė

Milica Natasha Jovovich gimė 1975 metais Kijeve, Ukrainoje, rusų aktorės Galinos Loginovos ir jugoslavo pediatro Bogdano Jovovichiaus šeimoje. Pirmus penkerius gyvenimo metus ji nuolat su šeima keliavo iš Kijevo į Londoną, kuriame tėvas mokėsi medicinos mokykloje, ir atgal. Kai Millai buvo šešeri, tėvai persikraustė į Sakramentą (Kalifornija).

Profesinę karjerą Jovovich pradėjo kaip modelis, būdama vos 11 metų. Netrukus ji buvo įtraukta į karštas diskusijas apie paaugles, per anksti pradedančias dirbti manekenėmis. Pirmą kartą Millos veidas ant italų žurnalo „Lei” viršelio pasirodė 1987 metais. Nuo tada ji buvo fotografuojama viršeliams tūkstančius kartų ir nuolat vaikščiojo podiumais. Kita vertus, Milla visada tvirtino, kad dirbti manekene nėra labai įdomu, kad šiame versle ji sukasi tik dėl pinigų. Jovovich buvo „L’Oreal” veidas, reklamavo „Donna Karan & DKNY”, Giorgio Armani, Calvino Kleino gaminius.

Filmuotis pradėjo nuo 1988-ųjų.

Būdama šešiolikos ištekėjo už 21 metų aktoriaus Shawno Andrewso, tačiau po poros mėnesių vedybos buvo nutrauktos.

18 metų išleido pirmą albumą, pavadintą „Dieviškoji komedija”.

Šlovė užgriuvo nusifilmavus „Penktajame elemente” (1996 metais) su Bruce’u Willisu.

Paskui buvo vedybos su režisieriumi Lucu Bessonu, bet 1997 metais susituokusi pora jau 1999-aisiais išsiskyrė.

Viena garsiausių Millos suknelių, kuria ji pasipuošė 1997 metais Kanuose, turbūt buvo ir viena atviriausių per visą šio kino festivalio istoriją. Atviresnį apdarą aktorė vilkėjo tik filme „Penktasis elementas” – vos kūną dengiančių juostų kostiumą jai sukūrė Jeanas Paulis Gaultier.

Milla toliau daro kine karjerą, planuoja įrašyti ir antrą albumą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Milla Jovovich – pasaulio moteris"

  1. Milla

    Milla yra puiki aktore ir modelis. Ji tiesiog nuostabi 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.