Klaipėdos valdžia neiškrapšto nuomininko

Jei buvęs valstybės kontrolierius Jonas Liaučius per kelias savaites gražiuoju neišsikels iš uostamiesčio savivaldybei priklausančio keturių kambarių buto, jis bus iškraustytas pasitelkus antstolius

Prieš mėnesį priimtas Klaipėdos apygardos teismo sprendimas dėl buvusio valstybės kontrolieriaus Jono Liaučiaus iškeldinimo iš jam nepriklausančio buto, jau pasiekė Klaipėdos savivaldybę. Ji yra tikroji turto savininkė. Valdininkai vėl ragins nuomininką iš buto išsikelti gražiuoju, o šiam nesutikus, kreipsis pagalbos į antstolius.

Kelerius metus trunkantis buvusio valstybės kontrolieriaus susirašinėjimas su Klaipėdos savivaldybe ir nenoras išsikraustyti iš jam nepriklausančio keturių kambarių buto Alsknynės 9-3, savivaldybės darbuotojus varo į neviltį.

Netekę kantrybės gražiuoju įtikinti buvusį Klaipėdos apylinkės teismo teisėją, vėliau valstybės kontrolierių, o šiuo metu advokato praktika besiverčiantį vyriškį palikti savivaldybės butą, tarnautojai kreipėsi į Klaipėdos apylinkės teismą. Šis patenkino savivaldybės prašymą ir priėmė sprendimą Liaučių iškeldinti. Prieš mėnesį Klaipėdos apygardos teismas šį sprendimą paliko galioti.

Įtampa tarp savivaldybės ir 57 metų Liaučiaus kilo, kai jis, netekęs valstybės kontrolieriaus pareigų, negrįžo į ankstesnę darbo vietą – Klaipėdos apylinkės teismą dirbti teisėju.

Tarnybinis butas iš savivadybės rezervo Liaučiui skirtas 1998-ųjų liepą. Teisėjui tapus valstybės kontrolieriumi ir išvykus dirbti į Vilnių, bute gyveno jo žmona, ten registruota ir pilnametė duktė. Penkerius metus savivaldybė laikė šią pastogę į teismą turėjusiam grįžti pareigūnui. Tačiau netekęs valstybės kontrolieriaus posto Liaučius pasiliko dirbti Vilniuje, pradėjo privataus advokato karjerą. Tai sužinoję Klaipėdos savivaldybės tarnautojai pradėjo siųsti raginimus nuomininkui išsikraustyti. Tačiau į visus raginimus Liaučius atsakydavo raštais.

Prieš mėnesį Klaipėdos apygardos teismo priimtas sprendimas Liaučiaus nenaudai paskatino savivaldybės atstovus dar kartą kreiptis raštu į neteisėtą nuomininką. Anot Socialinio būsto skyriaus vadovės Danguolės Netikšienės, gražiuoju su šiuo žmogumi artimiausiu metu bus tariamasi jau paskutinį sykį. „Jei ir tada Liaučius atsisakys palikti butą, vėl važiuosime tikrinti, o paskui kreipsimės į antstolius, – sakė vadovė. – Atsižvelgiame į tai, kad jis dar turi teisę kreiptis į Aukščiausiąjį Teismą”.

Anksčiau merui Rimantui Taraškevičiui adresuotame laiške Liaučius tvirtino, jog jaučiasi esąs savivaldybės buto dalininkas, nes į jo remontą investavo savo pinigus. Jis taip pat teigė, kad prašymas leisti laikinai nuomotis minėtą būstą, kol įsigis kitą ir apsigyvens su šeima, yra ne tik teisėtas, bet ir moralus.

Savivaldybė jau turi praktikos per teismą iškeldinti nedrausmingus nuomininkus. Klaipėdos valdžia yra perdavusi teismui keliolika bylų dėl žmonių iškeldinimo iš savivaldybei priklausančių patalpų. Jų nepalieka ir kai kurie buvę policininkai, netekę darbo, bet tebegyvenantys tarnybiniuose butuose.

Į šiuo metu neteisėtai užimtus būstus pretenduoja kiti žmonės. Tarp jų yra savivaldybės darbuotojų, Klaipėdos universiteto docentų, miesto ligoninės gydytojų. Savivaldybė, 1998 metais sudariusi buto nuomos sutartį su Liaučiumi, nurodė, kad jis skiriamas tik darbo laikotarpiui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.