„Middlesbrough” UEFA taurėje sukūrė dar vieną stebuklą

Neįtikėtinai UEFA Taurės ketvirtfinalyje išsigelbėjęs „Middlesbrough” klubas toliau kuria savotiškus futbolo stebuklus – UEFA taurės atsakomosiose pusfinalio rungtynėse prieš „Steaua” Anglijos ekipa dar kartą sugebėjo stulbinančiai per valandą panaikinti trijų įvarčių deficitą ir vėl po M.Maccarone įvarčio mačo pabaigoje išplėšti kelialapį į finalą, kuriame susikaus įnirtingą dvikovą po pratęsimo prieš „Schalke” ekipą laimėjusia „Sevilla” komanda.

Po pirmųjų rungtynių Rumunijoje, kurias „Steaua” laimėjo rezultatu 1-0, „Middlesbrough” reikėjo siekti revanšo, tačiau jų padėtis gerokai susikomplikavo jau 16 mačo minutę, kai vartininkas Bradas Jonesas atmušė Petre Marino iš toli muštą kamuolį ir pirmas prie jo suskubęs pirmųjų rungtynių didvyris Nicolae Dica nestipriu smūgiu pasiuntė jį į vartų kampą.

24 minutę šeimininkų padėtis tapo, kaip tada atrodė, beveik beviltiška – nors po kampinio Dorino Goiano smūgį galva atrėmė vartininkas, Stuartas Parnaby nesėkmingai atmušė kamuolį tiesiai varžovui ir šis tiksliu smūgiu pelnė antrą savo komandos įvartį. Tai reiškė, kad „Middlesbrough”, kaip ir ketvirtfinalio varžybose prieš „Basel”, pirmojo kėlinio viduryje pagal bendrą rezultatą atsilikinėjo jau 0-3.

Atrodė, kad jau blogiau negali būti, kai po dviejų minučių dėl traumos aikštę turėjo palikti komandos kapitonas ir gynybos ramstis Garethas Southgate`as, bet jį pakeitęs puolėjas Massimo Maccarone atgaivino šeimininkų viltis. „Steaua” gynėjai nesugebėjo išmušti kamuolio toliau nuo vartų, Markas Viduka perdavė jį į kraštą legionieriui iš Italijos, ir M.Maccarone tiksliu smūgiu į vartų kampą sušvelnino atsilikimą.

Iki pertraukos „Middlesbrough” galėjo pasižymėti du kartus, tačiau savo vartus jau gelbėjo „Steaua” vartininkas Carlosas Alberto Fernandesas, kuris iš pradžių atmušė M.Vidukos bandymą iš arti, o vėliau koja kažkaip sugebėjo atremti australo akrobatišką smūgį per save.

Po pertraukos Anglijos klubas užspaudė varžovus, o ekipos treneris Steve`as McClarenas į aikštę metė ketvirtą puolėją – nigerietį Yakubu Ayegbeni. Visai netrukus pastarojo smūgį turėjo atremti rumunų ekipos vartininkas, o po M.Maccarone perdavimo Jimmy Floydas Hasselbainkas iš kelių metrų smūgiavo šalia vartų.

„Middlesbrough” atakos tęsėsi ir jau po poros minučių gavęs Stewarto Downingo perdavimą iš krašto Markas Viduka pasinaudojo neužtikrintai iš vartų išbėgusio vartininko klaida ir smūgiu galva išlygino mačo rezultatą, o 72 minutę to pačio S.Downingo smūgį vartininkas atrėmė, bet Chrisas Riggotas griūdamas pasiuntė kamuolį į tinklą.

Šeimininkams reikėjo dar vieno įvarčio ir neįtikėtinai „Riverside” stadiono didvyriu prieš pat rungtynių pabaigą antrą kartą tapo lemiamą įvartį prieš „Basel” išplėšęs M.Maccarone – po dar vieno S.Downingo puikaus perdavimo 88 minutę italas galva įmušė ketvirtą įvartį. Pagal bendrą rezultatą „Middlesbrough” komanda atsidūrė priekyje, ir per nervingas pridėtines minutes atsilaikiusi iškovojo dramatišką pergalę bei kelialapį į taurės finalą.

Eindhovene vyksiančiame finale gegužės 10 dieną anglų klubo laukia varžovas iš Ispanijos – „Sevilla” komanda, kuri kontrastingai nerezultatyvioje poroje po „sausų” 180 minučių palaužė Gelzenkircheno „Schalke” pasipriešinimą. Pergalingą įvartį Sevilijos ekipos gretose smūgiu iš 12 metrų pažeme 11-ą pratęsimo minutę įmušė Antonio Puerta.

UEFA taurės pusfinalio rezultatai

„Middlesbrough” 4 – 2 Bukarešto „Steaua”

(Pirmos rungtynės 0-1, bendras rezultatas 4-3)

16` [0 – 1] Constantin Dica

24` [0 – 2] Nicolae Dorin Goian

33` [1 – 2] Massimo Maccarone

66` [2 – 2] Mark Viduka

73` [3 – 2] Chris Riggott

89` [4 – 2] Massimo Maccarone

„Sevilla” 1 – 0 Gelzenkircheno „Schalke”

(Po pratęsimo – pirmos rungtynės 0-0, bendras rezultatas 1-0)

101` [1 – 0] Antonio Puerta

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.