Partijos vedliui – bendražygių skaistykla

Kėdainiuose ir Vilniuje du skirtingus gyvenimus susikūręs Darbo partijos vedlys Viktoras Uspaskichas vakar mėgino įtikinti savo bendražygius esąs doras šeimos žmogus.

Seimo Darbo partijos frakcijos nariai neišgavo prisipažinimo, kas jį sieja su jauna vilniete Anželika Filipovič. V.Uspaskichas neprisipažino turįs meilužę.

Kaip pranešė „Lietuvos rytas”, šis politikas, kurio šeima gyvena Kėdainiuose, prieš keletą metų įsikūrė name šalia Seimo rūmų.

Nuo to laiko kaimynai mato ne tik dažnai nakvoti čia sugrįžtantį 46 metų V.Uspaskichą, bet ir jo 24 metų draugę A.Filipovič.

Vakar frakcijos posėdyje apie savo santykius su A.Filipovič politikas kalbėjo nenoriai. Jis tik užsiminė, kad šią merginą seniai pažįsta, kad beveik visa jos šeima yra susijusi su Darbo partija.

V.Uspaskichas prisiekinėjo, kad jam šeima yra labai svarbi.

Dėl partijos įvaizdžio susirūpinusiems bendražygiams jis pažadėjo plačiau apie įtarimus pasiaiškinti šeštadienį vyksiančiame partijos suvažiavime.

Neketina stabdyti įgaliojimų

Išklausęs V.Uspaskicho pasiaiškinimo parlamentaras Andrius Baranauskas pasiūlė jam sustabdyti savo įgaliojimus partijoje.

„Siūliau pagalvoti, ar nevertėtų nebūti našta partijai, kol bus atsakyta į visus klausimus”, – sakė „Lietuvos rytui” Darbo partijos narys.

Tačiau V.Uspaskichas atšovė neketinantis to daryti.

Apie kurią meilužę kalbama?

Prieš frakcijos posėdį žurnalistai paklausė Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnės Loretos Graužinienės, ką ji mananti apie V.Uspaskicho meilužę. Politikė sutriko: „Jūs kurią turite mintyje?”

Po frakcijos posėdžio L.Graužinienė žurnalistams tikino, kad V.Uspaskichas apie konkrečias meilužes nebuvo klausinėjamas.

„Kiek vyrų, tiek ir problemų. Gyvenime dar niekas nieko kito nesugalvojo, kaip sukūrė Dievas. Jis sukūrė vyrą ir moterį. Ir sukūrė problemą”, – juokėsi politikė.

Į teismą kreiptis neketina

Linksmai po frakcijos posėdžio atrodė nusiteikęs ir V.Uspaskichas.

Darbo partijos lyderis pareiškė, kad jo bute lankosi daug moterų.

Paklaustas, ką mano apie „Lietuvos ryto” žurnalistų tyrimą, kuriame atskleidžiami jo nesantuokiniai ryšiai bei pateikiamos tai įrodančios fotografijos, V.Uspaskichas atkirto: „Mano nuotraukų yra labai daug. Kad aš vaikščioju savo bute? Pas mane būna daug svečių, merginų. Kas valo langus, kas verda sriubą”.

V.Uspaskichas teigė, kad prie tokių rašinių jau įpratęs, tad neketina kreiptis į teismą dėl jį kompromituojančios informacijos paneigimo. „Eičiau į teismą, jei galėčiau prisiteisti 10 milijonų. O šiaip dėl smulkmenų nesiteisiu”, – kalbėjo V.Uspaskichas.

Darbo partijos vedlys patikino, jog meilužės neturi. „Turiu savo šeimą, vaikus, ir man neįdomu, kas ten ką rašo”, – sakė V.Uspaskichas ir vėliau pridūrė esąs normalus jaunas vyras, gyvenantis savo gyvenimą.

Reikalauja parodyti sąskaitas

Tačiau kai kurie vakar kalbinti Darbo partijos frakcijos nariai mano, kad partijos įvaizdžiui smarkiai pakenkęs V.Uspaskichas šį kartą lengvai neturėtų išsisukti.

Pirmadienį susitikimuose su rinkėjais dėl V.Uspaskicho elgesio iš gėdos raudę kai kurie Darbo partijos nariai norėtų, kad partijos vadovas iki galo išsklaidytų abejones.

Jie norėtų, kad V.Uspaskichas arba A.Filipovič pateiktų sąskaitas, įrodančias, jog ji pati įsigijo brangų butą sostinėje bei naują automobilį. Taip pat reikalaujama paaiškinti, kaip šios lėšos buvo sukauptos.

Apie tai, kad paskelbta informacija gali smarkiai pakenkti partijai, vakar viešai pareiškė ir šios partijos vicepirmininkas Viktoras Muntianas: „Partijos įvaizdžiui labai didelę įtaką turi viskas, kas susiję su partijos pirmininku”.

Jis užsiminė, kad paskelbtą informaciją apie Darbo partijos lyderio asmeninį gyvenimą turėtų ištirti partijos etikos komisija.

Atvirai pasiūlė trauktis

Tuo tarpu šaltiniai Darbo partijoje tvirtina, kad dūriai frakcijoje V.Uspaskichui dėl jo asmeninio gyvenimo – tik viešai matoma partijos vidaus kovos viršūnė.

Šaltinių teigimu, prieš vakar įvykusį Darbo partijos prezidiumo posėdį V.Muntianas asmeniškai kalbėjosi su V.Uspaskichu.

Partijos vedliui priminęs virtinę skandalų, jis pasiūlė bendražygiui trauktis iš partijos pirmininko pareigų. V.Uspaskichas į šį pasiūlymą tik numojo ranka.

„Lietuvos ryto” žiniomis, V.Muntianas ir jo šalininkai skeptiškai vertina galimybes partijos suvažiavime pakeisti partijos vadovybę.

„V.Uspaskicho pusėje – ir prezidiumo, ir suvažiavimo delegatų, kuriuos jis pats pasirinko, dauguma”, – tvirtino vienas Darbo partijos frakcijos narys.

Pats V.Uspaskichas suvažiavimo metu ketina pateikti naują partijos įstatų projektą, kuris dar labiau sustiprintų jo galias.

„Partijos pirmininkas – vienasmenis valdymo organas”, – tokia frazė įrašyta naujuose įstatuose.

Dvejopas politiko gyvenimas

Nors V.Uspaskichas vakar neigė, kad turi meilužę, „Lietuvos ryto” žurnalistų tyrimas rodo ką kita.

Per keletą draugystės su įtakingu veikėju metų vilnietė A.Filipovič tapo ne tik buto prestižinėje sostinės vietoje savininke.

Mergina gavo darbą Ūkio ministerijoje, šiemet ji įgis brangiai kainuojantį universitetinį išsilavinimą, važinėja nauju visureigiu.

A.Filipovič būstą dabar remontuoja Kėdainiuose įregistruota statybos bendrovė „Vikstata”, priklausanti koncernui „Vikonda”.

Iki 2000-ųjų, kai buvo išrinktas į Seimą, V.Uspaskichas buvo „Vikondos” prezidentas. Koncerno komercijos direktorė yra jo žmona Jolanta Blažytė.

Priklausė šokėjų grupei

„Anželikos ir V.Uspaskicho draugystė – vieša paslaptis. Daug kas žino apie jų ryšius”, – „Lietuvos rytui” tvirtino tuometės choreografinės grupės NEBL (Šiaurės Europos krepšinio lygos) šokėja, nepanorusi viešinti savo pavardės.

Gimnastė A.Filipovič į šią choreografinę grupę atėjo 1999 metais, kone nuo jos įsikūrimo pradžios.

Aukštos, lieknos ir lanksčios šokėjos traukė vyrų dėmesį. 180 centimetrų ūgio A.Filipovič pelnė politiko V.Uspaskicho simpatijas.

Po 2003-iųjų Europos vyrų krepšinio čempionato Švedijoje A.Filipovič paliko NEBL grupę.

Netrukus mergina pradėjo važinėti nauju baltos spalvos visureigiu „Suzuki Grand Vitara”.

Jis registruotas A.Filipovič vardu. Šis automobilis kainavo apie 70 tūkstančių litų.

Už studijas tenka mokėti

Tuomet niekur nedirbusi A.Filipovič Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU) 2004-aisiais įgijo vadybos ir verslo administravimo bakalauro laipsnį.

Tais pačiais metais mergina įstojo į mokamas magistrantūros studijas.

Dabar Anželika yra tarptautinio verslo magistrantūros antro kurso studentė.

A.Filipovič už studijų semestrą VGTU moka 2250 litų. Per metus mokslai jai atsieina 4500 litų.

Vilniuje gyvenantys Anželikos tėvai Ivanas ir Liudmila Filipovičiai savo dukteriai vargu ar gali padėti.

I.Filipovičius nedirba nuo 1997 metų, o L.Filipovič pernai Valstybinei mokesčių inspekcijai deklaravo uždirbusi 7000 litų.

A.Filipovič tėvai gyvena sostinės Pilaitės mikrorajone, dviejų kambarių bute.

Paskolą grąžino per mėnesį

A.Filipovič Ūkio ministerijoje per mėnesį uždirba 1700 litų, neatskaičius mokesčių.

Nors tarnautojos uždarbis nedidelis, 2005 metų gruodžio 2 dieną A.Filipovič tapo 72 kvadratinių metrų ploto buto sostinės centre, Seimo rūmų pašonėje, savininke. Šio būsto vertė – apie 500 tūkstančių litų.

A.Filipovič butas praėjusių metų pabaigoje pirktas iš banko paėmus paskolą.

Tačiau jau po mėnesio, šių metų sausio 9 dieną, paskola bankui buvo grąžinta.

Tai patvirtina ir notaro liudijimas Registrų centre.

Taikinys – jaunos moterys

Nors V.Uspaskichas Vilniuje turi nuolatinę draugę, jis nevengia rodyti dėmesio ir kitoms jaunoms moterims.

Prieš kelerius metus Kėdainių pramogų centre „Vikonda” dirbusios padavėjos, barmenės ir rūbininkės kiekvieno savaitgalio laukdavo su nerimu.

Žmoną bei du vaikus namuose palikęs milijonierius „Vikondoje” laiką leisdavo ne tik žaisdamas biliardą.

Klube dirbančios merginos pasakojo, kad V.Uspaskichas išbando daugumą darbuotojų – kurios pasiduoda gundomos, o kurios – ne.

Uošvė – negailestinga žentui

V.Uspaskicho sutuoktinė Jolanta, plačiai pasklidus žiniai apie vyro neištikimybę, atsitvėrė tylos siena. Tačiau jos motinos Birutės Blažienės žento meilės nuotykiai nenustebino.

„O kuris vyras šventas? Jūs man parodykite nors vieną jauną vyrą”, – pareiškė moteris, įsitikinusi, kad A.Filipovič suviliojo ne žento privalumai, o pinigai.

„Argi Viktoro grožiu, plike susižavėjo 24 metų mergina?

Argi 24 metų panelė gali susižavėti dvigubai vyresniu? Aišku, pinigais”, – neabejoja politiko uošvė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Partijos vedliui – bendražygių skaistykla"

  1. tina

    tema apie balkonus, one apie statybas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.