Katalonijos vynai lietuviams patiko

Kai kurie miesto politikai darbo savaitę pradėjo su vyno taure rankose. Pirmadienio vakarą restorane „55 laipsniai” jie buvo vaišinami Katalonijos gėrimais ir patiekalais.

Vynų specialistas Choanas Mila pasiūlė ragauti trijų rūšių rausvo, baltojo ir raudonojo vyno, o žinomas katalonų virėjas Marelas Martis paruošė nacionalinių patiekalų.

„Kiekvienas patiekalas atspindi tautos kultūros dalelę”, – sakė virėjas. Anot jo, apie 80 proc. patiekalams reikalingų produktų jis rado Lietuvoje. „Produktų kokybė buvo labai gera”, – teigė M.Martis. Virėjas kalbėjo tik ispaniškai, tačiau tai netrukdė jam prieiti prie kiekvieno ir pasiteirauti, ar patinka maistas.

Vakaro svečiams buvo pasiūlyta salotos su tunu, ryžiai su grybais ir Parmezano sūriu, troškinta jautiena ir katalonietiškas kremas. Dalis besivaišinusių lietuvių stebėjosi, kad maistas visai ne aštrus, kaip buvo galima įsivaizduoti. Vakariene ir vynu susigundė mero pavaduotojas Adolfas Antanas Balutis, keli Tarybos nariai.

Katalonijos savaitės metu Kaune pristatomi šie vynų gamintojai – „Mas Comtal”, „Marfil”, „Heretat Navas”, Oriol Rossel” ir „Can Desregut”.

Šiandien katalonų valgiai ir gėrimai bus pristatyti viešbutyje „Babilonas”. Čia taip pat „Olis de Catalunya” generalinis direktorius Peras Mateo publikai pademonstruos alyvuogių aliejaus savybes ir pranašumus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.