Arsenas Wengeras: „Mums pasisekė”

Po vakar vykusių atsakomųjų UEFA Čempionų lygos pusfinalio rungtynių tarp „Villarreal” ir „Arsenal” klubų Londono ekipos strategas Arsenas Wengeras negailėjo pagyros žodžių vienuolikos metrų baudinį pačioje susitikimo pabaigoje šaltakraujiškai atrėmusiam ir tuo pačiu kelialapį į prestižiškiausio Europos futbolo turnyro finalą padovanojusiam savo ekipos vartų sargui Jensui Lehmannui.

Vokietis sugebėjo herojiškai atmušti paskutinę rungtynių minutę ne itin vykusiai Juano Romano Riquelmes smūgiuotą vienuolikos metrų baudinį ir taip padėjo Londono „Arsenal” išsaugoti nulines lygiąsias, kurių anglų klubui ir reikėjo norint patekti į gegužės 17 dieną Paryžiuje vyksiantį lemiamą mūšį dėl stipriausios Europos komandos vardo.

Aptardamas vienuolikos metrų baudinį A.Wengeras sakė: „Tai buvo labai dosnus sprendimas, bet tą akimirką aš pasakiau sau, kad jei šie metai iš tikrųjų yra mūsų, Lensas atrems baudinį”.

„Aš žinojau, kad jis turi stiprų charakterį ir kad lengvai nepasiduos, o tas didžiulis spaudimas ir įtampa Riquelmei tik dar labiau pasunkino užduotį”.

„Aš jaučiau, kad jam svarbiausia pataikyti į pačius vartus, o ne į jų kampą, nes jis bijojo smūgiuoti pro šalį”.

„Tai susiję su psichologinėmis priežastimis ir Jensas atspėjo teisingai. Vis dėlto jam labiau padėjo ne geros treniruotės, o pokerio žaidimas”.

Praėjusiais metais Lehmannas jau buvo bepaliekąs „Highbury” stadioną, bet staiga jis jau auksinis berniukas”.

A.Wengeras tęsė: „Kai aš pagalvoju, koks jis buvo pradžioje atvažiavęs į Angliją, ir kaip smarkiai patobulėjo nuo to laiko, neabejotina, kad jis nusipelnė labai daug pagarbos”.

„Arsenal” nežaidė gerai ir „Villarrel” nuolat spaudė savo varžovus, tačiau niekaip nesugebėjo išnaudojo susikurtų progų, kol galiausiai Gaelis Clichy baudos aikštelėje stumtelėjo Jose Mari ir šeimininkai įgijo puikią progą išlyginti bendrą dviejų rungtynių rezultatą.

A.Wengeras pridūrė: „Aš buvau susirūpinęs. Nepaisant to, kad rodėme charakterį, mes nesugebėjome rasti savo žaidimo”.

„Puldami mes nuolat prarasdavome kamuolį per greitai ir tai, aišku, buvo varžovų nuopelnas. Mes taip norėjome patekti į finalą. Pabaigoje mums padėjo sėkmė ir charakteris, kurį pademonstravome”.

„Pamatysime visai kitokį „Arsenal” finale. Mes atsigausime fiziškai ir, kas benutiktų, mes turime viską, ko reikia pergalei. Mes atiduosime viską tose rungtynėse. Ir aš tikrai tikiu, kad mes galime laimėti”.

Treneris taip pat pagyrė Solą Campbellą, kuris žaidė pirmąsias 90 minučių po beveik trijų mėnesių pertraukos ir kuriam žiūrovų mestas daiktas antrajame kėlinyje praskėlė galvą.

A.Wengeras sakė: „Solas sužaidė geras rungtynes. Jis turėjo labai daug darbo ir negalėjo atsipalaiduoti nė akimirkai. Pažiūrėkite, kokį ilgą laikotarpį jis praleido, ir kaip puikiai jis žaidė,- aš juo labai patenkintas”.

„Arsenal” treneris kitą mėnesį keliaus į gimtąją Prancūziją kovoti dėl Čempionų lygos taurės.

„Praėjusį kartą, kai finalas vyko Paryžiuje žaidė dvi Ispanijos ekipos, ir todėl prieš rungtynes aš buvau kiek susirūpinęs, kad istorija gali ir vėl pasikartoti”.

„Bet dabar aš esu labai laimingas. Važiuočiau i bet kurią pasaulio vietą žaisti Čempionų lygos finalo, bet finalas Paryžiuje man išties reiškia ir šiek tiek daugiau”.

Tuo tarpu „Villarreal” vyriausiasis treneris Manuelis Pellegrini buvo nusiminęs po to, kai jo komanda pasitraukė iš turnyro, nors ir buvo taip arti savo išsvajotojo tikslo.

Pellegrini sakė: „Sunku paaiškinti, kaip aš jaučiuosi. Mes buvome geresnė komanda, geresnė nei „Arsenal” pirmajame susitikime „Highbury” stadione ir mes nusipelnėme būti finale”.

„Turėjome keturias ar penkias progas įmušti ir tada dar ir vienuolikos metrų baudinį. Iki pat paskutinės minutės tikėjau, kad mums pavyks tai padaryti”.

„Mano žaidėjai yra labai nusiminę. Aš didžiuojuosi tuo, kaip jie žaidė, bet jiems nepasisekė”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.