Atostogas Lietuvoje vokiečiai planuoja iš anksto

Per pirmas dvi savaites nuo aviakompanijos „flyLAL” naujų maršrutų iš Palangos oro uosto atidarymo jau per 3000 asmenų įsigijo bilietus į 10 vasaros sezono maršrutų. Internetu buvo išpirkta daugiau nei 76 proc. visų bilietų (2300). Per 1000 jų rezervavo Vokietijos piliečiai birželio – rugpjūčio mėn. laikotarpiui – daugiausiai poilsinėms kelionėms į Lietuvą.
Populiariausiu reisu tapo skrydžiai iš Hamburgo. Iš šio miesto į Lietuvos pajūrį išankstinius bilietus internetu rezervavo per 25 proc. vasarą iš Vokietijos „flyLAL” reisais atskrisiančių piliečių.
Taip pat nemažai bilietų užsakyta „flyLAL” skrydžiams iš Kiolno, Hanoverio, Berlyno, Frankfurto ir Miuncheno. Maršrutus į minėtus miestus iš Palangos oro uosto bendrovė pradėjo vykdyti nuo š. m. balandžio 10 dienos.
„flyLAL” generalinio direktoriaus Arūno Griškėno teigimu, Vokietijos gyventojų susidomėjimas Lietuvos kurortais buvo pastebėtas dar 2005 metais.
„Pernai vasarą pabandėme atidaryti sezoninius maršrutus iš Palangos į kelis Vokietijos miestus ir pastebėjome, jog susidomėjimas jais didėja. Šiemet galime prognozuoti apie 17 proc. atvykstamojo turizmo iš Vokietijos augimą”, – teigė jis.
Šiemetinį atvykstančiųjų poilsiautojų augimą turėtų paskatinti kelis mėnesius veikianti internetinė „flyLAL” bilietų sistema, kuria jau spėjo pasinaudoti per 25 tūkst. klientų.
„flyLAL” šiuo metu yra aviakompanija, iš Palangos į Vokietiją vykdanti daugiausiai maršrutų – net į 6 miestus.
Palangos mero pavaduotojas Mindaugas Skritulskis sako, kad poilsiautojų iš Vokietijos smarkiai pagausėjo po Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą bei atsiradus palankesnėms sąlygoms atvykti.
„Dar prieš kelis metus vokiečiai į Lietuvos kurortus daugiausiai atvykdavo nuosavais automobiliais. Tačiau pastaruoju metu keliaujančiųjų savu transportu sumažėjo”, – sakė M. Skritulskis.
Spėjama, jog tam įtakos turėjo pernai atidaryti patogūs tiesioginiai skrydžių maršrutai ir patrauklios aviabilietų kainos.
Iš Palangos oro uosto „flyLAL” taip pat vykdo skrydžius į Sankt Peterburgą, Dubliną, Oslą, Maskvą, Hamburgą, Kiolną, Frankfurtą, Hanoverį, Berlyną ir Miuncheną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.