Pamėgtą kurortą sudrebino sprogimai

Per 3 progimus Egipto Raudonosios jūros Dahabo kurorte žuvo mažiausiai 23 žmonės. Sprogdintojų taikiniai buvo restoranas, kavinė ir prekybos centras.

Egipto saugumo pareigūnai mano, kad Sinajaus pusiasalyje esančiame Dahabo kurorte pirmadienio vakarą tikriausiai sprogo 3 ant žemės padėtos bombos, o ne mirtininkų turimi sprogmenys. Egipto policija vakar suėmė 10 įtariamųjų, siejamų su šiais sprogimais.

Atsakomybės už išpuolius, įvykdytus beveik vienu metu, kol kas niekas neprisiėmė, bet esama požymių, kad juos galėjo įvykdyti paslaptinga Sinajaus pusiasalyje įsikūrusi grupuotė, 2004 metų spalį Tabos kurorte į šiaurę nuo Dahabo sprogdinusi viešbutį „Hilton” ir 2 stovyklas, o 2005 metų liepą – į pietus esantį prestižinį Šarm el Šeicho kurortą. Visus kartus bombos susprogdintos beveik vienu metu, nedarbo dienos vakarą. Sprogdintojai pasinaudojo sunkvežimiais arba paliko sprogmenis lagaminuose.

Sprogimai Dahabe, kuriame lankosi daug užsienio turistų, taip pat nugriaudėjo bemaž vienu metu. Iš pradžių buvo pranešta, kad išpuolius surengė mirtininkai. Vakar patikslinta, kad tarp 23 žuvusiųjų yra vokiečių berniukas ir dar 2 užsieniečiai. 62 žmonės, tarp jų 3 danai, 3 britai, 2 italai, 2 vokiečiai, 2 prancūzai, Pietų Korėjos pilietis, libanietis, palestinietis, amerikietis, izraelietis ir australas, per sprogimus sužeisti.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija teigia neturinti informacijos apie Dahabo kurorte per sprogimus žuvusius ar sužeistus Lietuvos piliečius.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.