Tarp Europos kino akademijos tikrųjų narių – lietuvis

Kino režisierius Arūnas Matelis buvo pakviestas ir sutiko tapti Europos kino akademijos (EKA) tikruoju nariu, turinčiu balso teisę. Akademijoje yra garbės nariai ir balsavimo teisę turintys tikrieji nariai.

Matelio žiniomis, šiuo metu jis yra vienintelis lietuvis – EKA tikrasis narys. Jiems suteikta privilegija ir teisė rinkti europietiškų „Oskarų” laureatus. Klausiamas, kiek Lietuvos kinui yra svarbu, kad tarp EKA tikrųjų narių – lietuvis, Matelis su šypsena sakė: „Tikėkimės, jog lietuvis lietuviui nebus vilkas ir visada stengsis balsuoti už lietuvišką filmą, kad jis gautų europietišką „Oskarą”. Be to, formuojant Europos kino politiką ir per įvairius renginius palaikys savo krašto kiną”.

Europos kino akademiją 1988 metais įkūrė 40 žymiausių Europoje kino menininkų. Pirmasis jos prezidentas buvo garsus režisierius Ingmaras Bergmanas. Šiuo metu EKA vadovauja garsus vokiečių kilmės režisierius Wimas Wendersas. EKA veiklą pradėjo rinkdama geriausius Europos filmus bei kūrėjus ir apdovanodama juos europietiškais „Oskarais”. EKA skiria dėmesio Europos kinui propaguoti, taip pat seminarams ir mokymams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.