Vilniuje – Kremliaus kurantų aidai

Lietuvą krečiant politinei karštinei, gegužės pradžioje, dar nesibaigus tarptautinei aukštų politikų konferencijai, į Lietuvos sostinę susirinks juodąsias rinkimų strategijas kuriantys veikėjai.

Ar dar prisimenate, kas yra ALMAX?

Tai Rusijos kompanija, kuri prisidėjo prie Rolando Pakso žygio į Prezidentūrą, rašoma dienraštyje L.T.

Įtariama, kad būtent jos veikėjai rengė garsųjį planą „Strekoza”, kuris iki šiol, atrodo, pildosi.

O atsimenate „Nikkolo M”?

Šios Rusijos politinių konsultacijų bendrovės vadovas Igoris Mintusovas negalėjo paneigti, kad rengė R.Pakso rinkimų į prezidentus strategiją.

Žinote, kas yra Josephas Napolitanas?

Žmogus, padėjęs Darbo partijai laimėti Seimo rinkimus, o jos vadovui Viktorui Uspaskichui pataręs jokiu būdu nesiekti premjero kėdės.

Kas juos sieja? Skambus pavadinimas – Europos politikos konsultantų asociacija.

Gegužės pradžioje šie „konsultantai” susirinks į Vilniuje vyksiančią konferenciją „Europos idėja rinkiminėse kampanijose”.

Konsultantų iš Rusijos vardai ir darbai siejami su Rusijos specialiųjų tarnybų „stogu”. Nepriklausomi Rusijos žurnalistai teigia, kad šioje valstybėje nėra nė vienos politinių konsultacijų ar viešųjų ryšių kompanijos, kuri nedirbtų Kremliui.

Matyt, neatsitiktinai šis susitikimas vyks dar nesibaigus svarbiam politiniam renginiui „Vilniaus konferencija 2006: Bendra vizija bendrai kaimynystei”, kurį globoja ir prezidentas Valdas Adamkus.

Be to, Lietuvoje itin sudėtinga politinė padėtis, katastrofiškos derybos dėl „Mažeikių naftos”. Kur kitur šiandienos Europoje „politikos konsultantai” ras tiek įtampos?

Lankydavosi Lietuvoje. Rusijos bendrovė „Nikkolo M” pagarsėjo per R.Pakso apkaltą. Viešumon iškilo ir bendrovės vadovo I.Mintusovo niekada nepaneigta informacija, kad jis prisidėjo prie R.Pakso rinkimų kampanijos.

Antrine „Nikkolo M” kompanija vadintos ALMAX veikėjai Ana Zatonskaja ir Igoris Pot­ni­­nas nuolat lankydavosi Lietuvoje net ir vykstant apkaltos procesui, tardavosi su dosniausiu R.Pakso rėmėju verslininku Jurijumi Borisovu. Eksprezidento veiklą tyrę politikai viešai teigė, kad būtent šie veikėjai rengė planą „Strekoza”. Sąmokslą, kuris turėjo būti nukreiptas prieš Seimą ir Vyriausybę.

Garsus politikos konsultantas iš JAV J.Napolitanas pirmą kartą Lietuvoje pasirodė Darbo partijai rengiantis Europos Parlamento ir Seimo rinkimams. Partijos vadovas V.Uspaskichas į susitikimą su šiuo politikos konsultantu prabangiame sostinės restorane pasikvietė ir žurnalistus, vaišino subtiliais patiekalais, demonstravo itin šiltus santykius su konsultantu. Tačiau taip ir nesugebėjo pasakyti, kiek Darbo partijai jo paslaugos kainavo.

Šaltinių teigimu, J.Napolitanas partiją konsultuoja iki šiol. Teigiama, kad be jo patarimų „darbiečiai” nežengia nė žingsnio, jog net ir partijos narių kelionės po Lietuvą suderintos su konsultantu.

Taip politikos užkulisiuose vadinami V.Uspaskichas ir R.Paksas. Ne dėl to, kad jų bendražygiai flirtuoja dėl galimo valdžios pasidalijimo.

Šie politikai vienokiais ar kitokiais ryšiais susiję su Rusija. Abiejų retorika – tvarka bus, valstybės niekas kitas, išskyrus juos, valdyti nemoka. Abu rengia keliones po šalį. Abu kritikuoja prezidentą V.Adamkų. Abu oficialiai neužima jokių valstybinių postų, tačiau įnirtingai jų siekia. Abu nedvejodami naudojasi juodosiomis rinkimų technologijomis.

Pamenate, kaip 2002 metais prezidento rinkimų išvakarėse viename dienraštyje buvo skelbta – žlunga Vilniaus bankas? Kaip V.Uspaskichas leidžia suprasti – prezidento V.Adamkaus amžius trukdo valdyti šalį? Visa tai – juodosios rinkimų technologijos. Užsakovai – žinomi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.