Muzikinio teatro vadovą gina partijos bendrininkas

Miesto savivaldybės Kontrolieriaus tarnyba atliko finansinį tikrinimą Muzikiniame teatre. Atradę nemažai pažeidimų, kontrolieriai skirti drausminės nuobaudos teatro direktoriui Vidmantui Kapučinskui negalėjo. Itin aktyviai teatro vadovą užstojo Tarybos narys Povilas Vadopolas. Jie abu priklauso tai pačiai Socialdemokratų partijai.

Atlikusius finansinį tikrinimą Muzikiniame teatre Savivaldybės kontrolierius stebino, kaip Vidmantas Kapučinskas spėja atlikti ne tik teatro direktoriaus, bet ir dviejų dirigentų pareigas.

Dirba kelis darbus

Atlikusius finansinį tikrinimą Muzikiniame teatre Savivaldybės kontrolierius stebino, kaip V.Kapučinskas spėja atlikti ne tik teatro direktoriaus, bet ir dviejų dirigentų pareigas. Su Muzikinio teatro vadovu dar 2001 metais jo referentė, kaip darbdavio įgaliotas asmuo, sudarė darbo sutartį dėl Kamerinio orkestro dirigento pareigų. Taip pat jis pagal sudarytą autorinę sutartį dirbo ir operetės dirigentu.

Pareigas atlikdavo vienu metu

Už šį darbą per pusmetį V.Kapučinskui buvo išmokėta daugiau kaip 5000 litų. Už Kamerinio orkestro dirigento pareigas teatro direktorius per pusę metų gavo apie 4000 litų. Dar jam buvo mokama alga ir priedas už vadovavimą teatrui. Pasak kontrolierės Marijos Danutės Kažukauskienės, V.Kapučinskas vienu metu sugebėjo eiti net trejas pareigas. „Gaudamas tris algas V.Kapučinskas visas pareigas atlikdavo vienu metu. Vienu metu jis sugebėdavo diriguoti dviem orkestrams: Kameriniam ir operetės”, – stebėjosi kontrolierė V.Kapučinsko sugebėjimais.

Sutaupyti pinigai išmokėti administracijai

M.D.Kažukauskienė priminė, kad iš Savivaldybės biudžeto operetei buvo skirta 140 tūkstančių litų. „Didžioji dalis šių lėšų – 96 procentai – buvo išmokėti operetės atlikėjams pagal sudarytas autorines sutartis. Dar kontrolieriai nustatė, kad 2005 metais teatre buvo 30 etatų, iš kurių užimti – dvidešimt šeši. Todėl per metus buvo sutaupyti 8 tūkstančiai litų, skirtų darbo užmokesčiui. Sutaupytos lėšos atiteko teatro administracijai. Jai buvo išmokėti priedai prie algų”.

Buhalterės darbą įvertino neigiamai

Savivaldybės kontrolierė tvirtino, kad nemažai pažeidimų ir pastabų, atliekant tikrinimą, rado teatro buhalterės Lauros Šležienės tvarkomuose dokumentuose. „Jos darbą įvertinome neigiamai, tačiau pats teatro vadovas buhalterės kompetencija neabejoja. Jo nuomone, buhalterė dirba gerai ir atleisti iš pareigų, kaip siūlė kontrolieriai, nesirengia”.

Kontrolieriai nustatė, kad teatras neteisėtai sudarė sąlygas naudotis inventoriumi jo patalpose įsikūrusiai individualiai kavinei „Pauzė”. Be teatro steigėjos Savivaldybės sutikimo kavinei perdavė naudotis 8000 litų vertės turtu.

Siūlė skirti drausminę nuobaudą

M.D.Kažukauskienė tvirtino, kad su atlikto tikrinimo medžiaga buvo supažindintas Kontrolės komitetas. „Buvo siūloma už tikrinimo metu rastus finansinius pažeidimus skirti teatro direktoriui V.Kapučinskui drausminę nuobaudą. Tačiau komiteto nariai nutarė drausminės nuobaudos Kapučinskui neskirti. Buvo apsiribota reikalavimu grąžinti į biudžetą 3995 litus, kurie buvo išmokėti V.Kapučinskui už papildomą darbą Kameriniame orkestre”.

Socdemas gynė socdemą

Aršiausiai nuo drausminės nuobaudos V.Kapučinską gynė Kontrolės komiteto narys socialdemokratas P.Vadopolas. Mat teatro vadovas yra tos pačios partijos narys. Anot P.Vadopolo, kritikuoti ir vertinti kultūros darbuotojus galėtų tik žiūrovai. „Kitokios kritikos nesuprantu. Manau, Muzikinio teatro vadovas nenusipelnė baudos. Kad visi dirbtų taip kaip jis, kultūros lygis Panevėžyje būtų aukštas. Puolimas ant V.Kapučinsko užsakytas”, – teigė politikas.

Neparankus politikams

Jo nuomone, puolimas prasidėjo tada, kai Muzikinio teatro rekonstrukcijai iš Valstybės biudžeto buvo skirta 750 tūkstančių litų. „Gautomis lėšomis Panevėžio politikai nesidžiaugė. Ne paslaptis, kad Muzikinio teatro pastatą rengėsi privatizuoti, o gauti pinigai remontui tai padaryti sutrukdė. Tuomet ir prasidėjo vienas po kito tikrinimai Muzikiniame teatre. V.Kapučinskas nėra parankus politikams, todėl su juo bandoma susidoroti”.

Agitacinę kalbą sustabdė

Ugningą ginamąją P.Vadopolo kalbą sustabdė Kontrolės komiteto pirmininkas Vidmantas Baltramiejūnas. Anot politiko, iki savivaldybių rinkimų dar toli ir agitacines kalbas rėžti ankstoka. „Niekada Kontrolės komiteto rengiamos spaudos konferencijos nebuvo tokios politizuotos kaip šiandien. Manau, šios įstaigos vadovo specialiai niekas neužsipuolė, o įstaiga tikrinama pagal sudarytą planą”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.