Skorpionai: mitai ir tikrovė

Apie skorpionus vyrauja begalė įvairių mitų ir išsigalvojimų. Dažniausia tai įvairių siaubo filmų padarinys. Žmonės nustemba sužinoję, jog augini skorpionus ir užduoda įvairius klausimus, kurie dažniausia prasilenkia su realybe. Tačiau vienas klausimas pasikartoja visada: „Ar jis nuodingas?”.

1. Ne visi skorpionai yra mirtinai nuodingi. Iš daugiau kaip 1500 rūšių tik ~24 yra mirtinai pavojingi sveikam, suaugusiam žmogui.

2. Dažniausiai skorpionai kurie turi storas uodegas ir mažas žnyples yra pavojingesni/nuodingesni, nei tie kurie turi dideles žnyples ir mažesnes uodegas. Tačiau kiekviena taisyklė turi išimčių.

3. Prieš perkant bet kokios rūšies skorpioną, būtina pasidomėti apie jo auginimą ir priežiūrą. Taip pat pilnai įrengti būsimą auginimo vietą, taip sukelsit mažiau streso naujam augintiniui.

4. Pandinus Imperator skorpionai yra vieni iš tinkamiausių pradedančiajam. Jie yra dideli, ramūs, ir nereikalaujantis daug priežiūros. Taip pat kai kurie Heterometrus rūšies skorpionai yra rekomenduojami naujokams.

5. Svirpliai ir tarakonai yra geriausias maistas skorpionams.

6. Tityus, Androctonus, Parabuthus, Buthus, Hottentotta, Centruroides, Mesobuthus, Leiurus yra vieni iš pavojingiausių žmogui.

Norėdami sužinoti daugiau apie skorpionus apsilankykite: www.saltakraujai.lt

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Augintiniai su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.