Turniškių herojai gynėsi ir atgailavo

Būstus šalies vadovų pašonėje įsigiję aukšti pareigūnai neigė naudojęsi tarnybine padėtimi, tačiau galėjo atsakyti ne į visus klausimus.

Turniškių sandorių peripetijas narpliojančiai Seimo komisijai nuostabą sukėlė skandalo herojų liudijimai.

Pasirodo, diplomatinio protokolų žinovai, saugumo ir teisės specialistai prašymus rašo su gramatinėmis klaidomis, o rezidencijas perka nesiderėdami.

Vakar laikinajai Seimo komisijai liudiję Turniškių gyventojai – buvę prezidento patarėjai Edminas Bagdonas ir Rytis Muraška bei Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovo pavaduotojas Dainius Dabašinskas – pripažino tik įžvalgumo stoką.

Prezidentūros kancleris Osvaldas Markevičius ir Vyriausybės kanceliarijos akcinės komunalinių paslaugų bendrovės direktorius Valdas Račkys skirtingai aiškino prezidento Valdo Adamkaus rezidencijos išpirkimo aplinkybes.

Daugiau aiškumo tikimasi sulaukti po kitą savaitę, kai į klausimus atsakys Vyriausybės kancleris Antanas Zenonas Kaminskas.

Turniškių gyventojai vakar panašiai liudijo apie kotedžų įsigijimo aplinkybes. Visi trys neigė naudojęsi tarnybine padėtimi – anot jų, visą informaciją apie parduodamus kotedžus jie rado internete.

Nuotraukoje: Buvęs prezidento patarėjas Edminas Badgonas negalėjo prisiminti, kiek jam kainavo kotedžas Turniškėse.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.