Vilniaus forumas taps iššūkiu Rusijai

Demokratijos plėtrai Baltijos ir Juodosios jūros regione skirtoje konferencijoje dalyvaus keliolika aukšto rango politikų. Tik Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas delsia atsiliepti į kvietimą.

Gegužės pradžioje Vilniuje Baltijos ir Juodosios jūros valstybių problemas narplios ir receptus demokratijos sklaidai kurs ne tik šio regiono šalių vadovai, bet ir aukšto rango Europos Sąjungos (ES), JAV politikai.

Į forumą, kuriame žadama nenutylėti dviprasmiško Rusijos vaidmens, pakviestas ir šios šalies prezidentas Vladimiras Putinas. Tačiau didžiosios kaimynės atstovai delsia atsiliepti į kvietimą.
LŽ šaltiniai Užsienio reikalų ministerijoje (URM) mano, kad Rusijos reakcija bus lakmuso popierėlis, parodysiantis jos požiūrį į kaimynus ir kvietimą sukti Vakarų keliu.

Į gegužės 4-5 dienomis Vilniuje rengiamą Baltijos ir Juodosios jūros valstybių bendradarbiavimui skirtą forumą „Vilniaus konferencija 2006: Bendra vizija bendrai kaimynystei” pakviesta 20 aukščiausių šalies vadovų arba užsienio ministrų vadovaujamų delegacijų. Dauguma jau sutiko atvykti, atsiuntė savo delegacijų sąrašus.

Jokios reakcijos kol kas nesulaukta tik iš Rusijos valdžios atstovų. Organizatoriai kvietimą į renginį nusiuntė šios šalies prezidentui Putinui, jau keletą metų nerandančiam laiko atvykti į Lietuvą su oficialiu vizitu. LŽ šaltiniai URM sakė, kad kol nėra atsakymo, ar Rusija dalyvauja ir kokio rango atstovą deleguoja į prestižinį renginį, šiai šaliai sunku numatyti vietą ir laiką pasireikšti forume.
Vakar Rusijos ambasados Lietuvoje atstovai LŽ sakė, kad „kol kas šis klausimas sprendžiamas”, ir nebuvo linkę vertinti Putino galimybių atvykti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

2 atsiliepimai į "Vilniaus forumas taps iššūkiu Rusijai"

  1. egle

    kodel cia nera zaidimu geru?

  2. Visažinis

    Šakės.Lietuviai serga didybės manija. 🙂 😀 😉 😛 🙁 😥 😮 😐 😳 8) 🙄 😕 😡 👿 😯 💡

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.