Avarija skubant į pratybas

Vakar rytą į eismo įvykį pateko viena iš dvylikos Kauno priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (PGT) autocisternų bei panašaus galingumo įrangą turinčių gesinimo ir gelbėjimo automobilių.

Apie dvidešimt dvi tonas (su šešių tonų vandens kroviniu) sverianti autocisterna KAMAZ Hidroelektrinės prieigose susidūrė su lengvuoju automobiliu „Opel Omega”. Sužalotas pastarojo vairuotojas.

Pasak Kauno PGT vadovų, paskutinį kartą į iškvietimą skubėjusi jų autocisterna pateko į eismo įvykį, kuriame nukentėjo žmonės, maždaug prieš dvidešimt metų.

Vakarykštė palyginti laimingai pasibaigusi nelaimė pamokanti ne viena prasme. Pasak Kauno ugniagesių atstovo spaudai Aurelijaus Lukausko, vakar rytą Kauno hidroelektrinėje buvo rengiamos kontrolinės taktinės gaisro gesinimo pratybos. Į jas pasiųstos keturios autocisternos iš įvairių Kauno priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos komandų. Į eismo įvykį pateko ketvirtoji į iškvietimą atskubėjusi 4-osios komandos, įsikūrusios Mituvos gatvėje, autocisterna.

Sunkiasvorį KAMAZ vairavęs šešiolikos metų darbo stažą priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje turintis ir nė vienos avarijos darbe nepadaręs Gintautas Meilūnas teigia skubėjęs apie šešiasdešimties kilometrų per valandą greičiu ir įjungęs aliarmo signalą. Pasak A.Lukausko, tai buvo didesnis už vidutinį jų autocisternų miesto gatvėse išvystomą keturiasdešimties kilometrų per valandą greitį, tačiau toli gražu nesiekė maksimalaus – apie šimto kilometrų per valandą, kuriuo važiuojama autostradose.

Susidūrimas su „Opel Omega”, vairuojamu Aleksote gyvenančio vienos Kauno bendrovės, užsiimančios smulkių metalo gaminių gamyba bei remontu, vadybininko Vaido Vainilavičiaus, įvyko likus vos keturiems šimtams metrų iki tikslo – lygiareikšmėje T.Masiulio ir Nemajūnų gatvės sankryžoje. Autocisternos vairuotojas kolegoms teigė, kad į T.Masiulio gatvę jam priešpriešiais beįsukantis opelis paskutiniu metu lyg ir bandė trauktis. Bandė jį apvažiuoti ir autocisterna, tačiau susidūrimo išvengti nepavyko. Lengvasis automobilis nublokštas nuo kelio į pakelės griovį.

Laimė, pagrindinis smūgis teko ne vairuotojo durelėms, o galinėms. Tačiau išlipti iš susidūrimo metu deformuoto opelio jo vairuotojas pats nebegalėjo. Užsitrenkusias vairuotojo dureles atplėšė įvykio vieton atskubėjęs kitos pratybose dalyvavusios ugniagesių autocisternos ekipažas. Greitosios pagalbos medikai nuvežė trisdešimt devynerių metų V.Vainilavičių į Kauno medicinos universiteto klinikas. Opelio vairuotojui diagnozuota galvos trauma, tačiau jis nebuvo praradęs sąmonės. Sužeistasis išleistas gydytis ambulatoriškai.

Sunkiasvorio KAMAZ smūgį atlaikęs opelis po susidūrimo atrodė apgailėtinai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.