Šventė Hitlerio gimtadienį

Trečiadienio naktį Kauno „Forto” lankytojai buvo šokiruoti. Po trijų aukštų „pabą” vaikštinėjo buvusios fašistinės Vokietijos lyderis, kurį lydėjo du aukšto rango SS karininkai bei du SD uniformomis vilkintys „kareiviai”.

„Balandžio 20-oji – Adolfo Hitlerio gimimo diena”, – teigė „Forto” vadovas Žilvinas Jurevičius. Nacistų lyderis gimė 1889 metais.

Naktį į balandžio 20-ąją „Forte” ne tik vaikštinėjo Adolfas Hitleris, kurio krūtinę puošė originalus 1939 metų kryžius, bet ir „karininkai” bei „kareiviai”. Skambėjo vokiški maršai, du geto kalinių uniformomis vilkintys „Forto” darbuotojai grojo gramofonu, kepė šašlykus ir klausė „nacių” nurodymų.

Kartkartėmis skambėjo vokiški šūksniai, girdėjosi karo aidai, šaudymai, plaikstėsi rankų darbo pagaminta trečiojo reicho vėliava, kabojo A.Hitlerio paveikslas, barą dengė spygliuota viela.

„Mes nepropaguojame ir negarbiname Hitlerio – tikino Ž.Jurevičius. – Tai – tik maskaradas, karnavalas, linksmas šou. „Hitleris” ir „karininkai” ne tik patys išgėrė konjako, bet mielai aptarnavo bei linksmino lankytojus. Iš tragedijos norėjome padaryti komediją”.

„Forto” vadovas tikino, kad norėdami reabilituotis prieš visuomenę Kauno pabe švęs ir Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną.

Abejingųjų tą vakarą nebuvo: vieni stebėjo linksmybes, kiti fotografavosi su „Adolfu Hitleriu” ir jo komanda, treti susiraukę bei keiksnodami milijonų žmonių žudymu kaltinamo diktatoriaus gimtadienį mininčiuosius trenkė durimis ir išėjo į kitą pasilinksminimo vietą.

Pasaulyje nacių lyderio Adolfo Hitlerio gimtadienio minėjimas nėra populiarus: jį švenčia neonaciai, ultros ir kiti jo pasekėjai savame būrelyje. Vieši jų šventimai baigiasi riaušėmis. Adolfo Hitlerio gimtadienį pastaraisiais metais pradėjo švęsti nelegali Rusijos grupuotė. Didelį skandalą sukėlė Didžiosios Britanijos princas Haris, kai pasilinksminti į vieną vakarėlį atvyko apsivilkęs nacių uniforma. Suvokęs savo kvailystę princas Haris viešai atsiprašė. Daugelyje šalių, taip pat ir Vokietijoje, hitlerizmo idėjos ir propaganda yra uždraustos įstatymo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.