8 vaikų motinai – kraupi dalia

Rokiškio rajono Lailūnų kaimą išgarsino protu nesuvokiamas nusikaltimas.

39 metų Eugenijus Bimba virtuviniu peiliu nupjovė savo 67 metų motinai Ulijanai Bimbienei galvą ir išmetė ją miške prie namų.

Šizofrenija sirgęs vyras buvo daug kartų gydytas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje. Prieš mėnesį jis buvo išleistas namo, nes medikai manė, kad jo sveikata pagerėjo.

Nelaimė įvyko užvakar vakare. Tą dieną po pietų U.Bimbienė paskambino Panevėžyje gyvenančiam sūnui Almantui Bimbai ir pasiguodė esanti sunerimusi dėl kartu gyvenančio E.Bimbos sveikatos.

Moteris nuogąstavo ne be reikalo, nes šiaip neagresyvus sūnus, paūmėjus ligai, kartą jau buvo ją užpuolęs su kirviu ir sužalojęs galvą.

Buvo sugautas ir surištas

A.Bimba į Lailūnus atvažiavo 22 valandą. Namuose radęs brolį jis pasiteiravo, kur motina. E.Bimba pasakė, kad išvyko į Rokiškį.

Tačiau namo koridoriuje A.Bimba pastebėjo kyšančias moters kojas. Pripuolęs vyras išvydo kraupų vaizdą – motinos kūną be galvos.

A.Bimba puolė pas artimiausius kaimynus šauktis pagalbos.

Kol į Lailūnus atvyko iškviesti policijos pareigūnai, besipriešinantį E.Bimbą netoli namų sugavo ir surišo kaimo vyrai.

Tik kelis kartus paragintas policininkų E.Bimba sutiko parodyti, kur paslėpė nupjautą motinos galvą. Netrukus galva buvo rasta miškelyje, apie pusantro šimto metrų nuo U.Bimbienės namų.

Motina prisibijojo sūnaus

Buvusi pedagogė U.Bimbienė su 6 metais vyresniu, 2006 metų pradžioje mirusiu sutuoktiniu Vytautu užaugino aštuonis vaikus.

Po savaitės keturiasdešimtmetį turėjęs švęsti E.Bimba buvo pirmagimis. Kiti du broliai ir penkios seserys gyvena ne Rokiškio rajone.

Iki 18 metų E.Bimba niekuo nesiskyrė nuo bendraamžių. A.Bimba sakė „Lietuvos rytui”, kad brolio sveikata sutriko jam tarnaujant sovietinėje armijoje.

Į namus jis buvo išleistas dar nebaigęs tarnybos. Nuo to laiko lailūnietis dažnai būdavo gydomas psichiatrijos ligoninėje.

Lailūnų gyventojai pasakojo, jog E.Bimba su jais nebuvo agresyvus, bet žinojo, kad sutrikusios psichikos vyras, paūmėjus ligai, smurtauja prieš tėvus.

Pastaruoju metu U.Bimbienė savo kaimynams nekart guodėsi prisibijanti viena likti su psichikos liga sergančiu sūnumi.

Nužudė dėl prasto maisto

U.Bimbienė nužudyta miegamajame. Galvą motinai nupjovęs sūnus kūną ištempė į koridorių, kambarius sutvarkė, nuplovė peilį. Ant jo liko tik nežymių kraujo dėmių.

Nužudytosios kaimynas Kęstutis Vilimas „Lietuvos rytui” pasakojo, jog iš karto po tragedijos E.Bimba nuo jį surišusių lailūniečių neslėpė suprantąs, kad nužudė savo motiną. Tai esą padarė dėl to, kad ji prastai gamino valgį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.