Zubrus rinktinėje nežais

Lietuvos laiku naktį iš antradienio į trečiadienį už Atlanto baigėsi NHL reguliarusis sezonas. Į atkrintamąsias varžybas pateko ir kovą dėl Stenlio taurės tęs Niujorko „Rangers” su Dariumi Kasparaičiu, o Vašingtono „Capitals” su Dainium Zubrum sezonas jau baigėsi.

Zubrus jau seniai buvo suplanavęs, kad balandžio 23-29 dienomis vilkės Lietuvos rinktinės marškinėlius per pasaulio I diviziono B grupės čempionatą, kuris vyks Estijos sostinėje Taline. Deja, NHL reguliariajam sezonui artėjant prie pabaigos puolėją ėmė kamuoti labai dideli kojos kelio skausmai. „Capitals” žaidėjas stipriausios pasaulio ledo ritulio lygos varžybas pabaigė tik kasdien gerdamas vaistus.

Nepaisydamas skausmų, Zubrus iki pat paskutinės akimirkos tikėjosi, kad pajėgs padėti Lietuvos rinktinei. Vis dėlto po paskutiniųjų sezono rungtynių teko priimti galutinį sprendimą ir atsisakyti kėlionės į Taliną. Po poros dienų ledo ritulininkui bus atlikta operacija. Po jos reabilitacija gali tęstis nuo 3 iki 5 mėnesių.

„Dainiaus sprendimą visiškai suprantu ir jam pritariu, – sakė Lietuvos ledo ritulio federacijos prezidentas Rolandas Bučys. – Tai yra jo sveikata, jo karjera, jo gyvenimas. Dainius yra nusiminęs, kad negali žaisti rinktinėje, bet šiuo atveju jis neturėjo kito pasirinkimo”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.