Žmonės dingsta be pėdsakų

Be pėdsakų dingę žmonės užmena neįmenamas mįsles.

Jų ieškantys pareigūnai apimti nevilties kartais būna linkę patikėti net mistika.

Artimieji, iškankinti nežinios bei laukimo, graužiasi spėliodami, ar ne jie patys yra dingusiųjų keisto likimo kaltininkai.

Paliko augintinius

Vienas paskutiniųjų paslaptingai dingusių žmonių – 62 metų Timofejus Fiodorovas.

Šis labai tvarkingas, giliai tikintis vyras namuose augino du šunis. Jeigu su žmona pasitaikydavo susipykti, tai augintiniai buvo jo ištikimiausi bei mylimiausi draugai. Jų vyras niekam nepatikėdavo vedžioti.

Šiemet balandžio 10 dieną apie 7 valandą ryto T.Fiodorovas apsirengė švariais drabužiais ir išėjo iš namų. Iki šiol jokių žinių apie jį negauta.

Pernai gegužės 17 dieną dingo 66 metų klaipėdietis Anatolijus Klišinas. Tądien, kaip buvo pratęs, vyras išėjo pasivaikščioti į parkelį, esantį Debreceno gatvėje. Iš šio pasivaikščiojimo vyras negrįžo.

Tai buvo nevartojantis alkoholio žmogus, mandagus, išskirtinio tvarkingumo, uždaro būdo, nelinkęs į atsitiktines pažintis. Vyras labai artimai bendravo su sūnumi bei anūku.

A.Klišinas sunkiai vaikščiojo, sirgo diabetu, vilkėdavo švariais darbo drabužiais bei avėdavo guminiais batais nukirptais aulais, nes į kitokią avalynę jo skaudamos kojos netilpo.

Vienintelė mintis, kuri ateina į galvą A.Klišino artimiesiems, – būdamas labai jautrus ir ypač mylėdamas savo namiškius, jis galbūt nebenorėjo jiems būti našta.

Pyko ant tėvo

Neišmatuojamą skausmą išgyvena 23 metų Viačeslavo Vasiljevo motina. Vaikinas dingo pernai vasario 8 dieną. Išeidamas iš namų jis paliko raštelį, kuriame kreipėsi į motiną.

Vaikinui sunkiai sekėsi bendrauti su tėvu. Buvęs kariškis mėgdavo sūnų mokyti gyvenimo teisų, o jos Viačeslavui buvo nepriimtinos. Raštelyje vaikinas rašė nenorįs toliau kęsti tokį gyvenimą. Jis teigė nebetrukdysiąs tėvams.

Laiško tonas leido spėlioti, jog išeidamas iš namų vaikinas buvo nusprendęs nusižudyti.

Paprašytas pagalbos ekstrasensas teigė, jog rudenį vaikinas bus rastas pasikoręs. Tačiau aiškiaregio pranašystė neišsipildė. Jau daugiau kaip metus nepavyksta aptikti V.Vasiljevo pėdsakų.

Gavo palikimą

Slogūs įtarimai kankina tyrėją Ritą Bružinskienę ir dėl Vitalijaus Larino likimo.

Šis 22 metų vaikinas dar 2004 metų rugpjūčio pradžioje atsiprašė iš darbo porai savaičių ir išsiruošė į Ukrainą, kur neseniai mirusi jo močiutė paliko vaikinui butą.

Išvykdamas V.Larinas tikėjosi kaip galėdamas greičiau grįžti, tačiau likimo buvo lemta kitaip. Jaunuolis iš Ukrainos negrįžo. Ten jis dingo be pėdsako.

Tiesa, tuo laiku, kai šioje šalyje lankėsi V.Larinas, Odesoje buvo aptiktas automobilio katastrofoje sužalotas vaikinas. Neatgavęs sąmonės, ligoninėje jis mirė.

Artimieji iš nuotraukų pažino, jog tai V.Larinas. Tačiau neatitinka velionio ir dingusiojo kraujo grupės. Tai leidžia tikėtis, jog jaunuolis gyvas, tik dėl nežinomų priežasčių negrįžta.

Išsiuntė laiškus

Dar vienas klaipėdietis be pėdsako dingo paskutinę praėjusių metų dieną. Tai 41 metų Debreceno gatvės gyventojas Darius Zavadskis. Gruodžio 31-ąją jis išėjo į darbą. Žinoma, kad vyras iš savo darbo kompiuterio pasiuntė elektroninius laiškus. Tačiau namo Zavadskis negrįžo. Nelinkęs girtauti vyras anksčiau niekada nebuvo dingęs iš namų.

Artimųjų bei pažįstamų teigimu, prieš dingimą vyro nuotaikos ar elgesys nebuvo pasikeitę. Nėra nė mažiausios užuominos, kur ir kodėl jis dingo. Iki šiol jo pėdsakų aptikti nepasisekė.

Panašūs įvykiai paieškos skyriaus pareigūnus varo į neviltį ir kartais net verčia patikėti antgamtinėmis jėgomis.

Nepadeda nė aiškiaregiai

Jau daug metų policijos Asmenų paieškos skyriuje dirbantys pareigūnai turi ypatingą nuojautą apie dingusiųjų likimus. Moterys neretai nieko nepasisakiusios artimiesiems išvažiuoja į užsienį. Vyrai dažnai nuseka paskui netikėtą meilę. Ir vieni, ir kiti netrukus atsiranda.

Tačiau yra tam tikra kategorija dingusiųjų, kurių likimo nei nuspėsi, nei susapnuosi. Net ekstrasensai apie jų buvimo vietą nieko negali pasakyti.

Tokių pražuvėlių artimieji ilgus metus kankinasi nežinioje, jaudinasi kaskart išgirdę sustojus liftą. Galų gale po kelerių metų teismas pripažįsta nežinia kur esantį žmogų mirusiu.

„Tokių atvejų, kai žmonės dingsta be pėdsakų, būna labai nedaug. Tačiau kai taip atsitinka, būna kankinančiai sunku ir tas jausmas labai sunkiai apleidžia, – pasakojo R.Bružinskienė. – Prisimenu, ilgai negalėjau nurimti, kai ieškojome lenkų jūreivio. Net naktimis jį sapnuodavau, bandžiau iš tų sapnų išgraibyti informaciją. Palengvėjo, kai skenduolis išplaukė mariose. Tačiau tada buvo pikta ant jo komandos draugų, kurie daug kartų melavo.”

Paviliojo meilė

Ne kartą būdavo, kai didžiulį skausmą patyrę namiškiai maždaug po savaitės sulaukdavo pražuvėlio. Kartą taip dingo ką tik iš reiso grįžęs jūreivis. Visą savaitę šeimos nariai blaškėsi po miestą, jo apylinkes, ieškojo pas draugus ir tiesiog gatvėse dingusiojo.

Jie jau buvo bepatikintys, jog jūreivį pagrobė ateiviai, kai šis grįžo namo. Tiesa buvo neįtikėtinai banali – jūreivis mieste sutiko moterį, kuri susuko jam galvą. Ištisas septynias dienas, neišeidamas į gatvę ir niekam nepranešęs apie save, jis kopinėjo meilės medų su nauja mylimąja. Aistra truko tik savaitę.

Metė vilkiką

Panašiai atsitiko ir tolimųjų reisų vairuotojui. Jo darbdavys, nesulaukęs iš Kaliningrado grįžtančio vairuotojo, pradėjo paieškas. Pirmieji vairuotojo pėdsakai vertė baimintis, ar jis nebus tapęs nusikaltimo auka. Darbdavys rado automobilį, Rusijos pusėje su dalimi krovinio paliktą mažo miestelio aikštelėje.

Paaiškėjo, kad pusamžis vairuotojas įsimylėjo ir, metęs vilkiką su nebaigtu iškrauti kroviniu, apsigyveno mylimosios namuose.

Žoliautoja piktinosi

Pernai be žinios dingusi moteris atsirado po kelių mėnesių gyva ir sveika. Maža to, ji stebėjosi ir piktinosi paskelbta paieška.

Gamtos mylėtoja bei gydomųjų žolių rinkėja nieko nesakiusi savo suaugusiam sūnui iškeliavo pėsčia į Vilnių. Tokiu pat būdu moteris ir grįžo. Kol ji, grožėdamasi gamta, keliavo, policininkai iššukavo Kairių poligoną, nes būtent čia pražuvėlė mėgdavo žoliauti.

Tokią dingusio žmogaus paiešką pareigūnai neretai nuspėja. Juos kur kas labiau baugina ir stebina atvejai, kai dingusieji taip ir neatsiranda. Jų artimieji iki savo gyvenimo pabaigos lieka su neatsakytu klausimu širdyje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.