Žydinčių sodų saloje – animaciniai filmai

Animacijos režisierius Antanas Janauskas neseniai lankėsi Maljorkoje – ten tarptautiniame kino festivalyje buvo parodytas jo filmas „Trumpas sujungimas”. Viešnagė galėjo būti smagi, jei ne nuotaiką sudrumstęs įvykis.

„Tylų gruodžio 24-osios vakarą atsidarau elektroninį pašto dėžutę ir matau: „Buenas noticias! Congratulations…”. Į tarptautinį trumpų filmų festivalį atrinktas mano animacinis filmas „Trumpas sujungimas”. Festivalis vyksta nuo kovo 1 iki 18 dienos, bet konkursinė programa rodoma kovo 13-18 dienomis. Pasak festivalio direktoriaus, tai vienintelis laikas metuose kino festivaliui, nes po savaitės užplūsta poilsiautojai, kurie užpildo viešbučius, barus, pakrantes, bet filmų žiūrėti neina. – Milijonierių knibždančioje saloje yra palmių, vanduo – apie 15 laipsnių, kovo mėnesį žydi sodai, ant žaliuojančių citrinmedžių kabo citrinos”.

Beveik tuo pat metu, kovo 19-25 dienomis, Afrikoje, dar egzotiškesniame Tunise, per Tarptautinį vaikų ir jaunimo festivalį taip pat rodomas lietuvių režisieriaus filmas. Iš pradžių Janauskas ketino nevažiuoti niekur – Lietuvoje laukti, kol nutirps sniegas. Tačiau likus dviem dienoms iki festivalio Maljorkoje gavo pranešimą, kad visoms festivalio dienoms jam skirtas viešbučio kambarys – festivalis organizavo loteriją nemokamiems apartamentams, ir lietuvis pateko tarp laimėtojų. Tad, kaip pats sakė, sekdamas paskui filmą, per internetą rado nebrangų bilietą ir nuvyko į jam patinkančią šalį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.