Ministrė atsidūrė kryžkelėje

Trečiadienį su ašaromis akyse premjerui įteikusi atsistatydinimo pareiškimą socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė dar gali išsaugoti šį postą.

„Prezidento ir premjero prašymai ieškoti galimybių likti ministrės pareigose – man pats didžiausias ir svarbiausias visos karjeros įvertinimas”, – vakar jau linksmesniu balsu kalbėjo socialliberalė.

Vakar ir Vyriausybės vadovas Algirdas Brazauskas, ir prezidentas Valdas Adamkus mėgino įtikinti V.Blinkevičiūtę toliau vadovauti ministerijai.

Sprendimas atšaukti iš Vyriausybės Naujosios sąjungos narius buvo priimtas po to, kai antradienį iš Seimo vadovo posto buvo atstatydintas socialliberalų lyderis Artūras Paulauskas.

Už nutarimą balsavo ir V.Blinkevičiūtė. Tai jai šią savaitę nekart priminė ir A.Paulauskas.

Gaila pradėtų darbų

Vakar V.Blinkevičiūtė „Lietuvos rytui” pasakojo, kad jau 23 metus dirba socialinės apsaugos srityje.

Į dabar jos vadovaujamą žinybą moteris atėjo dirbti iškart po teisės studijų Vilniaus universitete. Ji yra dirbusi beveik visuose ministerijos skyriuose.

Įteikusi atsistatydinimo pareiškimą politikė trečiadienį kalbėjo, kad dabar jai labiausiai gaila pradėtų darbų ir svarbių reformų.

Žada apsispręsti po Velykų

Ar V.Blinkevičiūtė liks savo poste? Į šį klausimą trijų valdančiąją koaliciją sudarančių partijų derybininkai vakar neatsakė.

„Viską nuspręsime susirinkę į posėdį po Velykų”, – socialdemokratų atstovas Juozas Bernatonis vakar buvo nekalbus.

Premjeras neskuba pasirašyti V.Blinkevičiūtės pareiškimo.

„Bandysiu dėti pastangas, tą patį dar ir prezidentas darys – siūlysime V.Blinkevičiūtei pasilikti darbe, sustabdant narystę Naujojoje sąjungoje”, – po susitikimo su prezidentu sakė A.Brazauskas.

Permainoms – netinkamas metas

Naujosios sąjungos deleguoto užsienio reikalų ministro Antano Valionio poste likti kol kas niekas neragina.

„Dėl A.Valionio kalbos nebuvo”, – pripažino A.Brazauskas.

Ministras šiuo metu išvykęs į komandiruotę Kinijoje ir turėtų sugrįžti tiktai kitą savaitę. Prieš kelias dienas politikas telefonu perdavė savo nuostatą: jis paklus partijai ir pasitrauks iš Vyriausybės.

Kai kurių šaltinių teigimu, dabar yra itin neparankus metas atšaukti A.Valionį iš posto. Mat gegužės pradžioje Vilniuje vyks svarbi tarptautinė konferencija, kurioje dalyvaus daugybė Europos Sąjungos šalių politikų ir diplomatų.

Šią savaitę Darbo partijos derybininkai pareiškė, kad pretenduos į sociallibearalams priklausiusius ministrų postus.

Tačiau A.Brazauskas vakar teigė negirdėjęs, kad Darbo partija turėtų savo kandidatų į užsienio reikalų bei socialinės apsaugos ir darbo ministrų postus.

Premjeras taip pat paneigė kalbas, kad žemės ūkio ministrė Kazimiera Prunskienė pretenduoja į užsienio reikalų ministro portfelį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.