Giminės subuvimas baigėsi tragedija

Pirmadienio vakare Kaune užregistruotas dar vienas nužudymas – jau penktas per beveik keturis šių metų mėnesius.

Apie pusę dešimtos vakaro policijai pranešta apie tai, kad Kranto 10-ojoje gatvėje šeštą dešimtį pradėjęs patėvis peiliu sužalojo dar trisdešimties neturintį posūnį.

Kartu su policija įvykio vieton kviesta ir greitoji konstatavo, kad Darius Čapskis, rudenį galėjęs švęsti trisdešimtmetį, nudurtas vieninteliu peilio dūriu. Pataikyta į širdį. Oficialiai nepatvirtintais duomenimis, našlaičiu liko po tėvų išsiskyrimo su motina gyvenantis velionio mažametis vaikas.

Posūnio nužudymu įtariamas Vytautas Mockevičius sulaikytas nusikaltimo vietoje. Tai padarė pirmoji įvykio vieton atskubėjusi Panemunės policijos komisariato operatyvinė grupė.

Įtariamasis posūnio nužudymu net nebandė bėgti. Kita vertus, kažin, ar būtų pajėgęs: pirminiais duomenimis, jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis. Dėl šios priežasties jis negalėjo paaiškinti, kas privertė staiga griebti nuo stalo peilį.

Pirminiais duomenimis, neblaivus savo žūties valandą buvo ir nužudytasis. Tragedijos liudytojais tapę šio subuvimo, į kurį buvo susibūrę giminaičiai, dalyviai prisipažino, kad girtauta nuo Verbų sekmadienio.

Pasak vietinės Šančių-Panemunės policijos nuovados, namas, kurio užstalėje užregistruotas nužudymas, jiems buvo žinomas dėl nuolat čia vykstančių išgertuvių, dažnai pasibaigdavusių buitiniais konfliktais. Kartais juose dalyvaudavo ir pas mamą – V.Mockevičiaus sugyventinę jau apie trisdešimt metų į svečius ateidavęs jos vienturtis sūnus, paskutiniuoju metu neturėjęs nuolatinės gyvenamosios vietos.

Tačiau kaimynai šios tragedijos aplinkybes komentuoja šiek tiek kitaip. Vakar jie neslėpė esantys patėvio – namo, kuriame įvyko tragedija, šeimininko pusėje. Pašnekovų duomenimis, V.Mockevičiaus posūnis nuolatos jį terorizavo. Būdamas agresyvaus ir įkyraus būdo (ypač išgėręs) jis naudojosi tuo, kad patėvis – ligotas žmogus.

Aptardamas praėjusių metų Kauno policijos veiklos rezultatus, generalinio policijos komisaro pavaduotojas Kęstutis Tubis sakė, kad norėtų, jog Kaune būtų geriau tiriami nužudymai. Pernai jų išaiškinamumo procentas siekė tik penkiasdešimt penkis procentus: nors įtariamieji buvo nustatyti net dvidešimt septyniuose nusikaltimuose iš trisdešimt vieno, teismui perduota tik šešiolika bylų. Nužudymus tiriantys Kauno kriminalistai teisinasi tuo, kad ilgai trunka nužudymų bylose privalomos įvairios ekspertizės. Dėl šios priežasties kai kurių „šviesių” bylų tyrimas užtrunka net pusantrų metų.

Šiemet nužudymų, užregistruotų Kaune, išaiškinamumas kol kas šimtaprocentinis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

1 atsiliepimas į "Giminės subuvimas baigėsi tragedija"

  1. Apolinaras

    Teisėjų nekeičiamų ir švogerių klano pajudinimas davė rezultatų: mėsos sūdytojai byla iškelta,vienas vadinamas sąžiningu teisėjas atstatydintas,o šutvė liko „tobulinti Įstatymo”.Pagal LDDP 2000 metų užmačias teisėjai nepajudinami ir turi ginti nomenklatūrą.O kas pajudins nupirktus žiniasklaidos magnatus?Ar už gražius plaukus rusas vienam leidėjui padovanoja Šiaulių alaus bravoro akcijas?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.