Naujų automobilių bandymai – su apribojimais

Prieš perkant naują automobilį galima jį išbandyti.

Tačiau ne kiekvienas norintis gali pasivėžinti nauju automobiliu.

Daugėja bandančių

Neįmanoma visko apie automobilį sužinoti iš pateikiamo aprašymo ar pokalbio su pardavėju. Patikimas būdas pajusti, ar norimas automobilis „tinka”, – bandomasis važiavimas.

Pasak „Sostenos” vadybininko Roberto Donskovo, nuolat daugėja žmonių, norinčių išbandyti patikusį automobilį.

Klientai nori pajusti, kaip automobilis „reaguoja” į važiavimą senamiesčio grindiniu. Žmogui svarbu realiai įvertinti automobilio technines galimybes. Pirkėjui svarbi ne tik išvaizda, bet ir vairavimo pojūtis.

Naujokui – neduotų

Bet kuris žmogus, turintis vairuotojo pažymėjimą, gali bandyti automobilį. Jeigu į automobilių saloną ateitų ką tik vairavimo egzaminą išsilaikęs žmogus, pardavėjai jo nenorėtų išleisti į gatvę su nauju automobiliu.

Žmogus turi būti atsargus bandydamas automobilį. Automobiliai salonuose yra apdrausti. Tačiau jei dėl vairuotojo kaltės įvyktų autoavarija, už nuostolius atsakytų kaltininkas.

Smulkūs automobilio išorės ar vidaus pažeidimai bandžiusiam automobilį žmogui nekainuotų nieko. Atsakomybę už juos prisiimtų automobilių salonas.

Lemia ir įvaizdis

Tik atėjęs į automobilių saloną žmogus negali sėsti prie vairo. Pardavėjai nenori šiaip bet kam leisti važinėti naujais automobiliais. Iš pradžių siekiama sužinoti, kokie atėjusio žmogaus ketinimai.

Anot „Baltijos autocentro” pardavimo vadybininko Mindaugo Daknio, bandomasis važiavimas nėra šiaip sau pasivažinėjimas. Jis vyksta tada, kai žmogus tikrai nori įsigyti automobilį.

Tai nereiškia, kad žmogus tą automobilį tikrai pirks, bet jo ketinimai turi būti rimti. Dažniausiai bandomasis važiavimas yra paskutinis pirkimo etapas.

Prieš sėdant prie vairo padaroma vairuotojo pažymėjimo kopija, kurią pasilieka automobilių salonas.

Kiekvienas automobilių salonas turi ypatingus klientus. Jie turi išskirtines sąlygas. Tai tie klientai, kurie automobilį gali gauti netgi kelioms dienoms, pasitikint vien jų garbės žodžiu. Ypatingais klientais tampa jau prieš tai pirkę automobilį, kartais ir ne vieną, asmenys.

Kilometrų neriboja

Per bandomąjį važiavimą žmogus pats renkasi trasą, kuria nori išmėginti automobilį. Jei automobilis demonstracinis – galima juo važinėti ilgesnį laiką ir laisviau.

Bandomojo važiavimo laikas nėra ribojamas.

Anot R. Donskovo, vienam žmogui pakanka kelių minučių senamiesčio grindiniu, o kitas nori važinėti visą dieną. Ilgiau važinėjantys dažniausiai nori parodyti automobilį šeimai ar draugams, paklausti jų nuomonės.

Automobilių salonai nėra linkę leisti ilgai važinėti automobiliu, kuris stovi pardavimui. „Baltijos autocentre” pageidaujantys išmėginti automobilį gauna būtent tą, kuris ir yra parduodamas. Dėl to stengiamasi išvengti ilgų pasivažinėjimų.

Anot M. Daknio, 100 kilometrų dar nėra didelis atstumas. Kai peržengiama ši riba, automobiliui jau taikoma nuolaida.

Demonstraciniai automobiliai vėliau taip pat parduodami, tačiau už mažesnę kainą. Svarbiausias rodiklis kainai – laikas, kurį automobilis buvo eksploatuotas, ir nuvažiuotas atstumas.

Kartu su žmogumi, bandančiu automobilį, būtinai važiuoja ir automobilių salono atstovas. Jo užduotis – komentuoti automobilio savybes, parodyti visas galimybes.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.