Kūdikio pagrobėjos kelias duobėtas

Šiandien Šiaulių teisėsaugos pareigūnai priims sprendimą, kuris lems tolesnį dvidešimtmetės Giedrės Jociūtės gyvenimą. Sunkiu nusikaltimu – šešių mėnesių kūdikio pagrobimu – įtariama šiaulietė buvo sulaikyta dviem paroms praėjusį antradienį apie pietus. Jos nuomojamame dviejų kambarių bute Šiaulių centre buvo rastas ir pagrobtas kūdikis, kurį tuo metu saugojo Jociūtės draugė. Pagrindinė vaiko pagrobimo versija, kurią prispausta įrodymų pareigūnams pateikė sulaikytoji, buvo begalinis troškimas turėti vaikų.

Vakar tyrimą atliekančios Šiaulių apygardos prokuratūros pareigūnai tikino kol kas dėl jiems žinomų rimtų priežasčių negalintys rodyti merginos nuotraukos. Pasak vyriausiojo prokuroro Anatolijaus Mirno, yra tikrinama viena nusikaltimo versija, kurios dėl operatyvinių priežasčių negalima atskleisti. „Nusikaltimo motyvai gali būti ne tie, kuriuos Jociūtė pateikė po sulaikymo”, – sakė Mirnas.

Pareigūnai neneigė tiriantys ne vieną, o keletą nusikaltimo versijų, tarp jų neatmesta ir galimo organizuoto kūdikio pagrobimo bei pardavimo plano.

Vakar netoli Šiaulių esančiame mažame Kužių miestelyje, kuriame gyvena apie tūkstantis gyventojų, daugelis jau žinojo apie Jociūtės įvykdytą nusikaltimą. Šiame miestelyje jau kelerius metus, persikėlusi iš Šiaulių po skyrybų su vyru, gyveno Jociūtės motina bei jaunesnis merginos brolis.

Kužių vidurinėje mokykloje, kurią 2004 metais baigė Jociūtė, prisiminimai apie buvusią auklėtinę nėra geriausi. Buvęs jos klasės auklėtojas, matematikos mokytojas Virgerdas Kavolis sakė, kad mokinė praleisdavo daug pamokų.

Buvęs merginos auklėtojas tik šyptelėjo išgirdęs Jociūtės versiją dėl kūdikio pagrobimo. „Netikiu tuo nė kiek, ji tikrai nėra šeimos žmogus, kuris jau dvidešimties trokštų turėti vaiką ir imtųsi net tokių priemonių”, – tvirtino mokytojas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.