Pasaulinei sveikatos dienai – suknelė iš akinių

Garsėjantis netradicinių suknelių kūrimu kaunietis dizaineris ir floristas Modestas Vasiliauskas šįkart tam panaudojo akinius. Praėjusią savaitę minėtos Pasaulinės sveikatos dienos proga jis sumodeliavo elegantišką suknelę iš 265 akinių. Agentūra „Factum” užregistravo šį akinių skaičių kaip rekordinį, kada nors panaudotą kuriant suknelę ir ją dekoruojant akinių rėmeliais.

„Šio projekto idėją nusprendėme palaikyti siekdami atkreipti visuomenės dėmesį į sveikatos išsaugojimo svarbą. Sveikatą ir gerą regėjimą išsaugoti yra daug lengviau, nei vėliau juos praradus sugrąžinti, nors mūsų atliekamos procedūros eksimetriniu lazeriu ir ateina į pagalbą turintiems prastą regėjimą”, – tikina Akių lazerinės chirurgijos centro vadovas, gydytojas oftalmologas Algimantas Gutauskas.

Akių lazerinės chirurgijos centro klientai taip pat dalyvavo akcijoje – jie kaip tik ir „paskolino” suknelės kūrėjui savo akinius, kurių jiems po čia atliktos regėjimo korekcijos nebeprireiks. Akinius ant suknelės galėjo pakabinti ir svečiai, dalyvavę sostinėje vykusiame renginyje, kuriame buvo pristatyta suknelė iš akinių. Keletas taip ir padarė.

Prie iš geltono šilko audinio pasiūtos ilgos suknelės ant petnešėlių, kurią vilkėjo modelis Viktorija, akinių rėmeliai buvo tvirtinami visą valandą. Juos tereikėjo suverti į specialiai tam prisiūtas kilpeles. Sukabinus beveik 300 akinių rėmelių, suknelė tapo sunkoka, tačiau tai netrukdė ją vilkinčiai merginai sušokti valsą.

M.Vasiliauskas anksčiau yra sukūręs sukneles iš alaus butelių kamštelių, monetų, gėlių, vaisių. Kurdamas suknelę iš akinių jis stengėsi suteikti galimybę merginai, kuri ją dėvės, atrodyti originaliai, pasijusti vakaro žvaigžde ir išsiskirti iš minios. Ir tai pavyko: kūrinys ir jį vilkintis modelis atrodė išties įspūdingai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.