Įtartinos duobės biržiečiams kelia nerimą

Smegduobių išgąsdinti Biržų rajono gyventojai pavasarį, prasidėjus polaidžiui bei lietums, vis dažniau valdžią informuoja apie atsirandančias įtartinas duobes.

Prieš kelias dienas Biržų Kęstučio gatvės 16 namo gyventojai pasakmbino į savivaldybę ir regioninio parko direkciją, prašydami išsaiškinti, ar jų kieme atsiradusi įgriuva nėra smegduobė, rašo dienraštis „Panevėžio rytas”.

Žmonės baiminosi, kad šalia šulinio besiplečianti dviejų metrų pločio ir pustantro metro gylio duobė nepasiektų daugiabučio pamatų.

Paaiškėjo, kad šalia rudenį iškasto artezinio šulinio iki šiol nesusigulėjo žemė. Dabar, palijus lietui, vanduo paplovė gruntą ir žemė susmuko į atsiradusį urvą.

Savivaldybės specialistas civilinei saugai Linas Mažuika sakė, kad duobė bus užversta biudžeto lėšomis. Praėjusį penktadienį apie įtartiną duobę pranešė ir V.Kudirkos gatvėje gyvenantys žmonės. Apžiūrėjus ją paaiškėjo, kad ir čia lietus po asfaltu išplovė žemę.

Pasak Biržų regioninio parko geologės Dangutės Kučinskaitės, pavasarį laukuose jau matyti atsiradusių smegduobių, bet norint jas suskaičiuoti ir išmatuoti, reikia geresnio oro, laukuose dar šlapia. Tačiau jau dabar žinoma, kad Karaimiškio kaime, prie pat kelio Saločiai – Šlepščiai, atsivėrė metro pločio smegduobė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.