Rusijos „Dinamo” klubui – ULEB taurė ir vieta Eurolygoje

Milijonai, mesti į Maskvos „Dinamo” stiprinimą, atsipirko. Šį sezoną apie 17 mln. JAV dolerių biudžetą turinti komanda vakar iškovojo ULEB taurę ir kartu kelialapį į Eurolygą.

ULEB taurės turnyro finale „Dinamo” krepšininkai 73:60 įveikė Salonikų „Aris”. Graikijos komandai nepadėjo nė 5 tūkst. aistruolių, kurie beveik užpildė 6300 vietų Šarlerua (Belgija) areną.

„Džiaugiuosi, kad finale žaidė graikų komanda, tačiau dar labiau esu laimingas, kad laimėjo „Dinamo”, kuriam atstovauju dabar”, – sakė Maskvos ekipos legionieriaus iš Graikijos Lazaros Papadopoulos.

Šis vidurio puolėjas vakar pelnė 12 taškų, atkovojo 12 kamuolių ir išprovokavo 12 pražangų.Rezultatyviausiai nugalėtojų komandoje rungtyniavo naudingiausiu finalo žaidėju išrinktas Rubenas Douglasas ir Bojanas Popovičius, surinkę po 17 taškų.

Salonikų ekipos rezultatyviausio žaidėjo Terrelo Castle’o sąskaitoje – irgi 17 taškų.Maskvos krepšininkai dominavo kovoje po krepšiais – „Dinamo” sugriebė 46 kamuolius, o „Aris” – tik 29.

Pernai ULEB taurę iškovojo Vilniaus „Lietuvos rytas”. Tuo tarpu ir „Dinamo”, ir „Aris” kovą baigė aštuntfinalyje.Šiose prestižinėse varžybose taip pat yra triumfavusios Valensijos „Pamesa” (Ispanija) ir Jeruzalės „Hapoel” (Izraelis) komandos.

Vakar buvo paskelbta, kad Šarlerua „Spiroudome” arena ir ateinančius dvejus metus bus ULEB taurės turnyro finalo šeimininkė.

Tokį sprendimą sutvirtino Šarlerua miesto vadovai ir Eurolygos direktorius Jordi Bertomeu.

ULEB valdyba taip pat patvirtino, kad kitą sezoną Eurolygos ir ULEB taurės varžybų sistemose struktūrinių pokyčių nebus – abiejuose turnyruose rungtyniaus po 24 klubus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.