Skaitmeninis Bilo Geitso darbo stilius

„Microsoft” įkūrėjas papasakojo žurnalui „Fortune”, apie tai, kaip organizuota jo darbo vieta.

Pasirodo, kad ant Bilo Geitso (Bill Gates) stalo stovi trys monitoriai. Kairiąjame išvedamas elektroninių žinučių sąrašas, viduriniąjame – vienas iš laiškų į kurį atsakinėja, na o trečiajame yra naršyklės langas. Visa tai, teigia turtingiausias pasaulio žmogus, jam leidžia efektyviau dirbti.

Pats Geitsas vadina tokį darbo stilių „skaitmeniniu”. Darbalaukio padalijimas į tris dalis leidžia perskaityti laišką, atsiverti nuorodą ir tuo pat metu išsaugoti tekstą prieš akis.

Apskritai, elektroninis paštas yra pagrindinė komunikacijos priemonė „Microsoft” kompanijoje. Bilo Geitso teigimu, po pakankamai „kietos” įeinančio pašto filtracijos, jis kasdien gauna maždaug 100 laiškų. Jo padėjėjas taip pat atsiunčia nepraleistų filtro laiškų sąrašą, nes kai kurie gali būti naudingi.

Geitsas taip pat plačiai naudoja įeinančios korespondencijos taisykles ir elektroninį kalendorių. Jais jis kontroliuoja svarbius projektus, dalina laiškus pagal svarbą ir netgi stebi pranešimus kai kuriuose bloguose.

Tam, kad atitolti nuo rutinos, „Microsoft” įkūrėjas jau 12 metų rengia „Pamąstymų Savaitę”. Šios savaitės metu jo nebūna darbo vietoje ir jis skaito daugiau nei 100 darbuotojų atsiųstų dokumentų, kuriuose svarstoma apie kompanijos bei technologijų ateitį.

Jeigu Geitsas eina į susitikimą, jis pasiima su savimi nešiojamąjį „Tablet PC”, kuris sinchronizuotas su biuro kompiuteriu. Bet kokius užrašus jis taip pat saugo skaitmeniniu pavidalu, tam naudoja „Microsoft OneNote” programinę įrangą.

Vieninteliu neskaitmeniniu jo darbo erdvės elementu išlieka lenta, kurią Gatsas kartu su kolegomis naudoja „minčių lietui”. Šiaip jau netgi lenta „Microsoft” kompanijoje nepaprasta – joje įmontuotas įrenginys, leidžiantis nufotografuoti piešinį ir persiųsti jį į kompiuterį – jau skaitmeniniu pavidalu.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.