Pastatytas trečias prabangios jachtos korpusas

Šeštadienį AB Vakarų laivų gamykloje (VLG) buvo tikras sujudimas – vienu metu į vandenį buvo leidžiamas doke suremontuotas laivas ir liukso klasės jachtos korpusas.

Vienam Anglijos milijonieriui statomos jachtos „Caneli” korpuso nuleidimo į vandenį procesas šeštadienį „Vakaruose” užtruko iki vėlaus vakaro. Mat ilgai buvo laukiama iš Lenkijos Gdansko uosto atvykstant plaukiojančiojo krano „Maja, kuris, tempiamas vilkiko, dėl ne itin gerų oro sąlygų pasirodė tik gerokai po pietų.

Viena „Majos” darbo valanda kainuoja kelis tūkstančius eurų, tačiau be jos apsieiti negalima, nes Klaipėdos uoste tokio galingumo plaukiojančiojo krano nėra.

Jachta „Caneli” – jau trečia VLG įmonių grupei priklausančioje UAB Vakarų laivų statykloje pastatyta prabangi motorinė vandenynų jachta. Pirmoji – „Amante”, skirta Kinijos milijonieriui, pastatyta pernai birželio mėnesį, antroji – „Water Lily”, kuria plaukios Anglijos milijonierius, – šiemet sausio mėnesį.

Vakarų laivų statykloje šių jachtų korpusai pastatyti Danijos kompanijos „Aarhus Verft AS” užsakymu. Kol kas daugiau jachtų čia nebestatoma, tačiau neatmetama galimybė, kad tai bus daroma vėliau.

Jachtos „Caneli” statybai sunaudota 140 tonų plieno ir 30 tonų aliuminio. Iš viso Vakarų laivų statykloje atlikta darbų už maždaug 1 mln. 200 tūkst. eurų. Visiškai baigta tokia jachta gali kainuoti apie 16,5 milijono eurų.

Jachtoje „Caneli” klaipėdiečiai sumontavo 2 pagrindinius ir tris pagalbinius variklius, vairavimo mechanizmus, pagrindinį valdymo skydą, kompresorių, nutekamųjų vandenų įrenginį. Kaip ir kitos, taip ir jachta „Caneli”, turi patalpą, kurioje gali būti laikomos valtys ar vandens motociklai. Denyje sumontuota sūkurinė vonia. Jachtoje yra dvi svečiams ir įgulai skirtos patalpos. Joje dirbs 8 žmonių įgula, tilps iki 10 keleivių.

Jachta „Caneli” po nuleidimo į vandenį dar stovės maždaug 10 dienų, bus baigiami paskutiniai darbai, o paskui ji bus išplukdyta į Daniją, kur bus baigta statyti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.