Šilutiškiai ruošiasi pasipelnyti iš stichijos

Potvynis gali būti ne tik stichijos ženklas, bet ir atrakcija. Šilutės rajonas naudojasi savo išskirtinumu – tai vienintelis Lietuvos regionas, galintis pasiūlyti ekskursijas po potvynio užlietas pievas.

Idėją keliauti pasiūlė patys turistai – dar pernykštės Lietuvos turizmo paslaugų parodos „Vivattur” lankytojai teiravosi Šilutės įmonių atstovų apie ekskursijų per potvynį galimybę. Šilutės rajono savivaldybė bei Turizmo ir verslo informacijos centras sumanė rengti ekskursijas po apsemtą Rusnę ir jau paskleidė informaciją per šiųmetinę „Vivattur” parodą.

Dar pernai Šilutės turizmo ir verslo informacijos centras surengė porą ekskursijų po potvynio aplietas teritorijas. „Žmonės susidomėjo. Pajutome, kad kilo poreikis. Šiemet pradėjome oficialiai rengti ekskursijas, tačiau kol kas vadiname jas bandomosiomis, nes potvynis yra neprognozuojamas”, – sakė Šilutės turizmo ir verslo informacijos centro darbuotoja Raimonda Guobienė.

Paslaugų tiekėjai – sveikatingumo centras „Juknaičiai” bei kaimo turizmo sodyba „Pakalnės vingis” – „išpranašavo”, kad potvynis šiemet bus, bet nedidelis. Bet net, jei bus didžiulis potvynis, ekskursijų nebus atsisakyta. Specialiu keltu, kuris paprastai plukdo gyventojus per apsemtą kelią Šilutė-Rusnė, būtų keliami ir turistai, o Rusnėje juos pasitiktų ekskursijų rengėjai.

Per kovo mėnesį Šilutės turizmo ir verslo informacijos centras jau sulaukė keliasdešimties interesantų skambučių. Apie ekskursijas teiravosi ir turistų grupė iš Norvegijos. Šilutės rajono savivaldybė šia atrakcija bandys įlįsti į tarptautinio turizmo rinką – ekskursijos yra viena iš strateginio savivaldybės plano „Šilutė – ryškėjanti žvaigždė Europos turizmo žemėlapyje” dalių.

Ekskursijų organizatoriai „Juknaičiai” bei „Pakalnės vingis” siūlo maždaug 2 valandų kelionę atviru autobusu po Rusnės salą, galima kelionė iki Uostadvario švyturio, bus galima stebėti paukščius ir kitus gyvūnus. Kelionių kaina – nuo 15 iki 30 Lt vienam žmogui.

Ekskursijose bus užtikrintas turistų saugumas, žmonėms bus išdalintos gelbėjimosi liemenės.

Pirmoji turistų grupė bus renkama jau šiandien Rusnėje tradicinėje Šaktarpio šventėje, prasidėsiančioje 12 val. Pirmoji ekskursija numatoma sekmadienio rytą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.