Kineskopus gaminančioje „Ekrano” bendrovėje – chaosas ir suirutė.

Artėjant savivaldybių rinkimams, iš politikų lūpų pasigirsta vis originalesnių ir keistesnių idėjų, galbūt galinčių jiems pelnyti tam tikros dalies rinkėjų palankumą.

Vakar Panevėžio rajono tarybos posėdyje krikščionis demokratas Vytautas Liudvikas Šeštokas rimtu veidu iš tribūnos pasiūlė prie savivaldybės durų pakabinti atminimo lentą gyviems seniūnams įamžinti.

Pasak krikdemo, padarytas juodas darbas iš seniūnijų atimant juridinio asmens statusą bei buhalterijas. Tarybos sprendimu savivaldybė tai padarė užpernai, vykdydama priimtus šalies įstatymus.

„Aš labai gerbiu seniūnus – jie rimtai ir daug dirba. Paminklo seniūnams nepastatysim, bet čia, prie durų, atminimo lentą pakabinti galim”, – pasiūlė V.L.Šeštokas.

Po posėdžio „Panevėžio rytas” pasidomėjo, ką patys seniūnai mano apie jų atminimo įamžinimą dar jiems gyviems esant už tai, kad gerai atlieka einamas pareigas, už kurias gauna atlyginimą.

„Ne, nereikia, geriau po mirties”, – šypsodamasis paprašė Ramygalos seniūnijos vadovas Valdas Chirv.

Zita Dabužinskienė, Smilgių seniūnė, sakė dar nespėjusi gerai apmąstyti tarybos nario pasiūlymo, bet mananti, kad atminimo lentos seniūnų garbei nereikia.

„Dirbam kiekvienas savo darbą, kaip galim. Džiaugiamės, kad turim darbą”, – tikino Z.Dabužinskienė.

„Laidoja be laiko”, – tokios nuomonės buvo Miežiškių seniūnijos seniūnas Juozas Bartulis.

Krekenavos seniūnijos seniūnas Jonas Ulis korespondentei prisipažino nesuprantąs, kokiam tikslui V.L.Šeštoko pasiūlyta atminimo lenta turėtų atsirasti, o Velžio seniūnijos seniūnui Alfonsui Bačkiui nėra jokio skirtumo, bus tokia lenta ar ne.

Tuo tarpu Vadoklių seniūnas Antanas Pocius į atminimo lentos seniūnų garbei atsiradimą reagavo audringai.

„Dieve mano, o ta lenta bus metalinė ar auksinė?” – sušuko A.Pocius ir nubėgo savivaldybės koridoriumi.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.