„Ryanair” skraidins į Liverpulį

Pigių skrydžių kompanija rudenį atidarys ketvirtąjį maršrutą

Šią naujieną vakar Kauno oro uoste pranešęs „Ryanair” viešųjų ryšių atstovas Šiaurės ir Baltijos šalių regionui Vilhelmas Hamiltonas žurnalistų teiravosi, ar Lietuvoje yra daug futbolo mėgėjų. „Žinoma, juk čia visi žaidžia krepšinį, tačiau vis tiek skrydžiai į Liverpulį turėtų būti patrauklūs”, – „Kauno dienai” sakė jis.

Vilioja bitlais ir futbolu

„Ryanair” iš Kauno į Liverpulį pradės skraidyti nuo spalio 3 dienos. Skrydžiai vyks tris kartus per dieną – antradieniais, ketvirtadieniais ir šeštadieniais. Iš Liverpulio lėktuvas išskris 16.10 val., iš Kauno – 21.35 val.

„Sužinojau, kad Vilnius yra paskelbtas 2009 metų Europos kultūros sostine. Liverpulis ja bus 2008 metais, todėl smagu, kad lietuviai turės galimybę patogiai nuvykti į šį miestą. Jis gerai žinomas ir dėl to, jog čia prasidėjo „The Beatles” istorija, turistus traukia šios grupės muziejus. Mieste žaidžia du aukščiausios lygos futbolo klubai – „Liverpool FC” ir „Everton FC”, – sakė V.Hamiltonas. Jis taip pat patarė nuvykus į Liverpulį pažintį su miestu pradėti plaukiant Mersisaid upe.

Populiariausias – Londonas

Anot „Ryanair” atstovo, bilietai į Liverpulį kainuos nuo 7 litų, neskaičiuojant oro uosto mokesčių ir kitų rinkliavų (dar apie 60 litų). Per pirmuosius skrydžių metus tikimasi šiuo maršrutu pervežti 45 tūkstančius keleivių.

„Ryanair” iš Kauno taip pat skraidina į Londoną, Stokholmą, o nuo balandžio 29 dienos pradės skrydžius į Dubliną. V.Hamiltonas sakė negalįs atskleisti, koks yra reisų užimtumas. Jis taip pat teigė neturįs žinių apie keleivių tautybę, nes įstatymai draudžia rinkti tokius duomenis. „Galiu pasakyti tik tiek, kad į reisą Londonas – Kaunas 60 proc. bilietų rezervuojama Londone”, – sakė „Ryanair” atstovas. Kauno oro uosto duomenimis, į Londoną skrendančiuose lėktuvuose būna užimta apie 90 proc. vietų. Tai yra populiariausias „Ryanair” reisas.

Turistų daugėja

Pradėjusi pigius skrydžius 1985 metais, „Ryanair” šiuo metu skraidina keleivius 324 maršrutais Europos šalyse. Pernai įmonė pervežė 35 mln. keleivių. Vidutinė aviakompanijos platinamų bilietų kaina yra 40 eurų (138 litai) be oro uosto mokesčių.

„Pirmaujame pagal aptarnavimo kokybę, rečiausiai prarandame keleivių bagažą ir rečiausiai atšaukiame skydžius. Skraidome tik naujais, iki dvejų metų senumo, „Boeing 737″ lėktuvais”, – teigė V.Hamiltonas.

Iš Kauno į Varšuvą, o iš ten – į Paryžių, Liverpulį, Dortmundą, Malmę, Londoną ir Stokholmą nuo gruodžio 1 dienos pradėjo skrydžius Lenkijoje ir Vengrijoje pernai maršrutus atidariusi pigių skrydžių bendrovė „Wizz Air”.

Kauno turizmo informacijos centro direktoriaus pavaduotojas Andrius Lazauskas teigė, kad Kaune jaučiamas turistų gausėjimas. „Jie patys pasisako, kad atvyksta pigių skrydžių bendrovių lėktuvais. Jais skraido ne tik lietuviai, bet ir savaitgalio turistai bei užsieniečiai, turintys šaknų Lietuvoje”, – sakė jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.