Politikų balsas migdys vaikus

Užmiegant pasiklausyti Česlovo Juršėno arba Dalios Teišerskytės balso netrukus galės ne tik šių politikų antrosios pusės, bet ir visa Lietuva, rašo dienraštis L.T.

Šie du Seimo nariai, o taip pat jų kolegos Antanas Bosas, Dangutė Mikutienė, Eligijus Masiulis bei europarlamentaras Eugenijus Gentvilas įrodė, kad moka ne tik apie politiką kalbėti, bet ir mažyliams pasakas prieš miegą sekti.

Politikų šešetas įrašė pasakų rinkinį. Kompaktinė plokštelė pasirodys jau balandžio pabaigoje.

Č.Juršėnas sekė lietuvių liaudies pasaką apie kiškį ir vilką. D.Teišerskytė – apie autobusą, kurio keleiviai patiria gyvenimo džiaugsmą po avarijos atsidūrę saulėtoje pakelės pievelėje. Pasaką apie pelytę Zitą, susidraugavusią su tarakonu ir išgąsdinusią katiną, sekė D.Mikutienė.

„Net nepatikėsite, kokie jie švelnūs buvo prie mikrofono! Tai buvo visiškai kiti žmonės”, – L.T. pasakojo dainininkas Žilvinas Žvagulis, kuris rūpinasi šios kompaktinės plokštelės leidyba. Jis minėjo, kad pasakų klausytojai galės lengvai perprasti politikus – tai, kokias pasakas jie pasirinko sekti, atspindi jų charakterius, požiūrį į gyvenimą.

Ž.Žvagulis prisipažino, kad idėja įrašyti pasakas jam gimė dalyvaujant Nomedos Marčėnaitės pokalbių laidoje.

„Vienas laidoje dalyvavęs vaikas norėjo užaugęs būti lenktynininku, kitas – dainininku, trečias – Seimo nariu. Paklaustas, kodėl jam patiktų tapti politiku, berniukas vardijo: nes jis uždirba milijoną, vaikšto su kostiumu, gauna tarnybinę mašiną”, – prisiminė Ž.Žvagulis.

Jis ėmė sukti galvą, kaip suartinti politikus ir vaikus.

„Esmė yra pasakyti, kad mes, politikai, esame tokie pat žmonės, kaip ir jūs, vaikai”, – sakė projekto sumanytojas.

Įrašyti pasakų plokštelę įkvėpė ir renginių vedėjas Jonas Radzevičius. Vieną naktį po renginių susitikęs bare su Ž.Žvaguliu, J.Radzevičius buvo toks „nusikalęs”, jog balsu svajojo apie poilsį: „Dieve mano, kaip norėčiau, kad grįžus mano man Juršėnas pasaką pasektų – iš karto užmigčiau!”

Ž.Žvagulis pripažino: „Tai buvo galutinis impulsas: viskas, reikia staigiai griebtis vaikiškų pasakų!”

Projekto sumanytojai dėl pasakos sekimo buvo sutarę net su Viktoru Uspaskichu – manyta, kad specifinė jo tartis turėtų labai įdomiai skambėti. V.Uspaskichas sutiko tapti pasakoriumi, bet netrukus persigalvojo.

Atlikėjas Ž.Žvagulis minėjo, kad savo vaikui pasakas skaito su malonumu, taip ir pats prisimena vaikystę.

„Nors šias pasakas įrašėme vaikams, manau, kad yra ne vienas toks, kaip J.Radzevičius, kuris norės užmigti su Č.Juršėno balsu”, – kalbėjo Ž.Žvagulis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.