Klaipėdiečiai raginami apsikuopti

Klaipėdos savivaldybės administracija skelbia tradicinį švaros mėnesį. Akcijos pradžia – pirmadienis, balandžio 10-oji.

Pasak miesto švarinimo talkas koordinuosiančios Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotojos Birutos Šimanskienės, kadangi šiais metais pavasaris vėluoja, visur dar pilna šlapių, sunkiai išvažiuojamų teritorijų, planuojama, kad akcija truks ne mėnesį, o kiek ilgiau – iki gegužės 22 dienos.

Ruošdamiesi akcijai, pasakojo B. Šimanskienė, Miesto tvarkymo skyriaus specialistai jau spėjo daug ką nuveikti: surinko informaciją apie labiausiai talkininkų pagalbos reikalingas miesto vietas, sudarė įmonių, įstaigų, bendrovių, mokyklų bei joms priskirtų tvarkyti teritorijų sąrašą, išsiuntinėjo raginamuosius raštus.

Pasak B. Šimanskienės, net nelaukdamos oficialaus akcijos paskelbimo, norą dalyvauti joje pareiškė daugelis garažų bei daugiabučių gyvenamųjų namų savininkų bendrijų. Jų atstovai, pasakojo valdininkė, jau dabar ateina arba skambina į Miesto tvarkymo skyrių norėdami sužinoti, kaip ir kur bus išvežamos per talkas surinktos atliekos. B. Šimanskienė teigė tikinti, kad jų pavyzdžiu paseks ir kiti miestelėnai.

Pasak B. Šimanskienės, kiekvienam švaros akcijos dalyviui bus išduodamas tam tikras talonas, kuriame bus įrašyta jam priskirtos ar jo paties valyti pasirinktos teritorijos vieta, taip pat bus suteikta išsami informacija, kaip rūšiuoti atliekas, kur jas vežti. Neturintieji savo transporto akcijos dalyviai bus juo aprūpinti. Už talkų metu surinktų šiukšlių išvežimą bei jų sunaikinimą mokėti nereikės.

Pasak B. Šimanskienės, visiems, norintiems dalyvauti švaros akcijoje, informacija teikiama Savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus 106-ą kabinete. Taip pat galima skambinti telefonais 39 63 04 ir 39 60 86.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.