Po žiemos vėl žiojasi žemė

Per parą Pasvalyje, Kosmonautų gatvėje, viena šalia kitos atsivėrė trys smegduobės.

Maždaug keturių metrų atstumu viena nuo kitos atsivėrusios įgriuvos grasina praryti žmonių turtą – Petro Tamošausko mūrinio gyvenamojo namo ir ūkinio pastato sienos įtrūko. Jose atsirado iki 8 centimetrų pločio plyšiai.

Gatvės gyventojai pasakojo, kad pirmadienio vėlų vakarą sumažėjo į jų namus vandentiekio tinklais bėgančio vandens spaudimas.

Antradienio rytą pasvaliečiai ties 17-uoju numeriu pažymėtu laikinai negyvenamu namu, kairėje gatvės pusėje, pamatė beveik dviejų metrų gylio duobę.

Tą pačią dieną į įgriuvą buvo supilti du sunkvežimiai smėlio.

Vakarop kitoje gatvės pusėje atsivėrė dar dvi smegduobės.

Viena – P.Tamošauskui priklausančioje sodyboje, kita – Eimučiui Blaževičiui priklausančio gyvenamojo namo kieme, šiltnamyje.

Abi smegduobės nėra didelės, maždaug 2 metrų pločio ir iki 1,5 metro gylio.

E.Blaževičius „Panevėžio rytui” sakė, kad karstinę įgriuvą pamatė vakare, grįžęs namo. Vyras pasakojo savo name su šeima gyvenąs jau 16 metų, bet negirdėjęs, kad anksčiau Kosmonautų gatvėje būtų atsivėrusi smegduobė.

Tuo tarpu senesni šios gatvės gyventojai tikino girdėję kalbų, jog šioje vietoje vyko karstiniai procesai, kai kurie gyvenamieji namai pastatyti ant įgriuvų.

Didžiausių nuostolių patyrė 72 metų P.Tamošauskas, jo laikinai negyvenamo namo galinė siena pertrūko nuo pamatų iki stogo skliautų. Prie pat lango ir virš jo atsirado didelių plyšių.

Vyras vakar Pasvalio seniūnijai įteikė rajono savivaldybei adresuotą prašymą skirti finansinę paramą.

Pasvalio rajono mero pavaduotojas Povilas Balčiūnas apgailestavo, kad Vyriausybės rezervo fonde nėra numatyta lėšų karstinių įgriuvų padarytiems nuostoliams kompensuoti.

„Gavę pasvaliečio prašymą, kreipsimės į Vyriausybę”, – tvirtino vicemeras.

Po Kosmonautų gatve nutiestos vandentiekio, gamtinių dujų, kanalizacijos trasos, telefono ir elektros linijos.

Smengant žemei, gruntas nulaužė metalinį vandentiekio vamzdį, jį bendrovės „Pasvalio vandenys” darbuotojai operatyviai pakeitė plastikiniu. Visiems Kosmonautų gatvės gyventojams šaltas vanduo tiekiamas.

Vakar netoli Pasvalio ligoninės polaidžio vanduo sugadino lietaus kanalizaciją. Trūkus rezervuarui, jame susikaupęs vanduo ištekėjo ir išplovė gruntą, atsirado didžiulė duobė.

Jos plotis siekia per du metrus, o gylis apie 3,5 metro. Duobė vakar buvo aptverta, kad pro šalį iš Pasvalio sūrinės einantys žmonės į ją neįkristų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Po žiemos vėl žiojasi žemė"

  1. Sigitas

    Nieko nuostabaus,nes gi reikia apginti pensininką Mykolą,smagiai besirūpinantim savo šeimos ir Paleičiko ekonomika.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.