Kovas tęsia stipriausios ekipos

Kauno „Laisvės” krepšininkės dėl teisės žaisti LMKL finale rungtyniaus su šalies vicečempionėmis

Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionate šiandien bus žaidžiamos pirmosios pusfinalio rungtynės. LMKL vicečempionės Marijampolės „Arvi” krepšininkės namuose 17 valandą egzaminuos Kauno „Laisvę”.

Rytoj 17 valandą pusfinalio mačą žais Vilniaus „Lietuvos telekomas” ir Kauno „LKKA-Kaunas”. Abiejų porų atsakomosios rungtynės vyks penktadienį. Pusfinalyje komandos kovos iki dviejų pergalių.

„Laisvė” ketvirtfinalyje dukart (77:54 ir 99:68) nugalėjo silpniausią lygos ekipą Klaipėdos „Lemminkainen”, o antroji Kauno komanda gana lengvai (92:76 ir 85:78) įveikė Vilniaus „Lintel 118”. „Lietuvos telekomas” ir „Arvi” į pusfinalį pateko be papildomų rungtynių.

Daugkartinių šalies čempionių, žaidusių Eurolygos finalo ketverte, kova su „LKKA-Kaunu” nežada jokios intrigos. Tačiau „Laisvės” krepšininkės, praėjusį sezoną iškovojusios bronzos medalius, nežada be kovos užleisti vietos finale „Arvi” ekipai. Praėjusį sezoną kaunietės pirmąsias rungtynes Marijampolėje pralaimėjo tik po dviejų pratęsimų, tačiau po to nespėjo atsigauti iki atsakomosios dvikovos ir seriją pralaimėjo 0:2.

Reguliariajame sezone abi komandos tarpusavyje žaidė keturis kartus. Tris pergales šventė „Arvi”, kartą laimėjo „Laisvė”.

„Tikiuosi, jog susikausime su „Arvi”, bet bus labai sunku. Visus mūsų planus sujaukė ir Astos Daujadienės liga, kuri šią savaitę susirgo gripu, – sakė „Laisvės” treneris Andrius Kuliešius. – Jeigu būtų didesnės pajėgos, ramiau laukčiau pusfinalio. Bet vis tiek važiuojame į Marijampolę kautis dėl pergalės. Juk ir pernai nebuvome poros favoritais, bet svečiuose pralaimėjome tik po dviejų pratęsimų”.

LMKL vicečempionės neseniai sulaukė pastiprinimo – Marijampolėje iki sezono pabaigos rungtyniaus vidurio puolėja iš Kazachstano Jelena Solovjova. 30-metė 190 cm ūgio žaidėja „Arvi” debiutavo kovą ir užsirekomendavo visai neblogai. Tai – trečioji Marijampolės klubo legionierė. „Arvi” taip pat atstovauja amerikietė Nadja Morgan ir rumunė Ildiko Vas.

Pajėgių priekinės linijos žaidėjų stoka gali būti didžiausia „Laisvės” problema kovojant dėl teisės žaisti finale. Į Vokietiją išvykus Ingridai Jonkutei, komandoje liko tik Jovita Jutelytė ir Sandra Čižauskienė, tačiau pastarosios indėlis į pergales nėra didelis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

3 atsiliepimai į "Kovas tęsia stipriausios ekipos"

  1. sin san

    o as tai balsuociau uz vilija blinkeviciute.

  2. xdx

    🙄 o as uz austreviciu

  3. maksas

    kad tik ne amerikonas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.