Muštynių boulinge tęsinys baigėsi mirtinais šūviais

Ilgą laiką didesniais kriminalais negarsėjusią Palangą užvakar sudrebino šūviai. Jie buvo mirtini – nepaisant medikų pastangų, sunkiai sužeistas asmuo neišgyveno.

Konfliktas Palangoje, S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje, įvyko pavakarę, apie 17 val., kai prie buvusio alaus restorano „Laumės gryčia” griuvėsių dvi pajūrio teisėtvarkininkams žinomų jaunuolių grupės aiškinosi tarpusavio santykius.

Per jas buvo sunkiai sužeistas policijai pažįstamas 27 metų Kretingos rajono gyventojas Raimondas Šimkus. Apie 17.30 val. jis automobiliu „Volkswagen Golf” buvo atvežtas į Klaipėdos jūrininkų ligoninės Palangos sveikatos priežiūros centrą.

Sąmonės netekusiam R. Šimkui diagnozuota šautinė nugaros žaizda. Medikų pastangos išgelbėti gyvybę buvo nevaisingos – anksčiau tris kartus (už vagystes ir plėšimus) teistas vyriškis ligoninėje mirė.

Medikų iškviesti policininkai sulaikė minėtu folksvagenu nukentėjusįjį į ligoninę atvežusį anksčiau už plėšimą teistą 19-metį palangiškį Karolį Z.

Iš pradžių jis tikino, kad R. Šimkų automobilių stovėjimo aikštelėje S. Dariaus ir D. Girėno gatvėje rado visiškai atsitiktinai, tačiau praleidęs naktį Kretingos rajono policijos komisariato areštinėje „prisiminė” įvykio aplinkybes.

Teisėtvarkininkai įtaria, kad R. Šimkų mirtinai sužeidė Kaune registruotas, tačiau pastaruoju metu Palangoje pas brolį gyvenantis Marius Č. (gim. 1983 m.).

Tiesa, iki vakar vakaro jo sulaikyti pareigūnams nepavyko. Ne kartą administracine tvarka bausto įtariamojo naktį ieškojo neperšaunamomis liemenėmis vilkėję ginkluoti vietos policininkai, tačiau nerado. Manoma, Marius Č. iš Palangos dingo.

Vakar dar nebuvo rastas ir nusikaltimo įrankis. Pirminiais duomenimis, į R. Šimkų šauta iš stambaus kalibro ginklo, greičiausiai – medžioklinio šautuvo.

Neoficialiomis žiniomis, mirtini šūviai buvo paleisti netoli miesto pakraščio, prie „Laumės gryčios” griuvėsių, dviem grupuotėms aiškinantis tarpusavio santykius. Susitikimo priežastimi greičiausiai tapo anksčiau įvykęs konfliktas tarp R. Šimkaus ir Mariaus Č. – pastarasis prieš kelias dienas boulinge sumušė R. Šimkų.

Vakar buvo buvo ieškomi ir kiti mirtimi pasibaigusio susitikimo dalyviai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.