Menų spaustuvė atveria erdvę kūrybingoms provokacijoms scenoje

Pavasariui įsibėgėjant, Menų spaustuvė vėl taikosi į drąsius, provokuojančius, su meninėmis-idėjinėmis klišėmis nesitaikstančius scenos menininkus, kuriems siūlo galimybę gauti techninę, finansinę ir idėjinę paramą bei pristatyti savo kūrinius plačiajai publikai.

Scenos menų jaunųjų menininkų programa „Atvira erdvė” (ankstesnis pavadinimas „Ateinantys”) – tai ne tik atvirumas naujoms, provokuojančioms meninėms idėjoms, bet ir galimybė pasitelkiant netradicinius meninius ieškojimus, savitai interpretuoti šiuolaikinę dramaturginę medžiagą, kūrybingai transformuoti postindustrines erdves ir išnaudoti tarptautinio bendradarbiavimo ir progresyvių meninių idėjų sklaidos galimybes.

Šiuo metu Menų spaustuvės Kišeninėje salėje tebešeimininkauja praeitais metais šiai programai sukurti jaunųjų profesionalų dramos ir choreografiniai pastatymai: kovo-balandžio mėnesiais rodomi „Bestuburiada”, „Lolita” ir „Sankryža” pritraukia pilnas sales progresyvių meninių idėjų ir naujų veidų išsiilgusių žiūrovų.

Matydama tokį žiūrovų susidomėjimą ir daugeliu atveju sėkmingus debiutus, Menų spaustuvė tęsia šią programą ir 2006-2007 metų sezonais žiūrovai vėl išvys novatoriškus teatro, šokio, o taip pat ir tarpdisciplininius scenos meno projektus.

Jaunųjų scenos profesionalų pateiktos paraiškos bus atrenkamos atsižvelgiant į idėjų originalumą, sceninį aktualumą, naujas raiškos formas ir racionalias projekto įgyvendinimo išlaidas. Menų spaustuvės administracija, prodiusuodama šiuos projektus, konsultuos jaunus projektų vadybininkus ir sudarys palankias sąlygas kūrybiniam procesui bei teiks kitą projektui reikalingą paramą.
Visa informacija apie „Atviros erdvės” programą ir paraiškų teikimo sąlygas pateikiama Menų spaustuvės tinklapyje www.menuspaustuve.lt. Projektą šiemet remia Kultūros ir sporto rėmimo fondas ir LR Kultūros ministerija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.