„Lietuvos telekomo” ekipa – tarsi viena šeima

Vėlų sekmadienio vakarą Brno (Čekija) viešbutyje „International” skambėjo moteriškas juokas. Atvėsus kovų aistroms, čia linksminosi stipriausių Europos klubų krepšininkės – Eurolygos finalo ketverto dalyvės.

Vilniaus „Lietuvos telekomo” žaidėjos, išliejusios nemažai ašarų dėl to, kad Eurolygoje liko ketvirtos, pamažu ėmė suvokti, kad, nors ir nepavyko užimti trečiosios vietos ir pakartoti praėjusių metų sėkmės, šį sezoną jos vis tiek nuveikė pakankamai daug.

Vakar komanda grįžo į Vilnių be Keitės Daglas – ji su vyru iš Prahos kelioms dienoms išskrido į JAV. Dešimčiai dienų į Prancūziją išskrido ir latvė Ieva Kublinia, kurią „Lietuvos telekomo” vadovai trumpam paskolino Mondevilio klubui.

Čempionės turėjo gerbėjų iš Lietuvos

Eurolygos finale sėkmė lydėjo varžybų šeimininkes Brno „Gambrinus” krepšininkes, kurios 68:54 (25:16, 13:15, 8:13, 22:10) įveikė Samaros VBM-SGAU ekipą ir pirmą kartą iškovojo stipriausiojo Europos klubo titulą. „Gambrinus” į finalo ketvertą pateko šeštą kartą iš eilės ir tik pirmąsyk iškovojo čempionių vardą.

Čekijos komandos pergale Brno arenoje labai džiaugėsi buvusi žinoma Lietuvos krepšininkė Loreta Berūkštienė. Ji „Gambrinus” yra atstovavusi keturis sezonus. Karjerą L.Berūkštienė užbaigė „Lietuvos telekome”, tačiau finalo ketverto turnyre jai nereikėjo spręsti dilemos, už kurią savo buvusią komandą sirgti, nes tarpusavyje jos nekovojo.

Į pergalę finale lemiamu metu „Gambrinus” ekipą vedė amerikietė Nikeša Seilz. Po pergalės kartu su ja džiūgavo ir K.Daglas – abi žaidėjos WNBA čempionate atstovauja „Connecticut Suns” komandai. Beje, N.Seils agentas yra K.Daglas vyras Vasilis Giapalakis.

Ilgai šešėlyje tūnojusi N.Seilz tapo naudingiausiąja Eurolygos finalo ketverto žaidėja. Kartu su ja į simbolinį turnyro penketą buvo išrinktos K.Daglas, Valansjeno „Olympic” legionierė iš Australijos Kristi Harover bei dvi VBM-SGAU aukštaūgės rusė Marija Stepanova ir belgė Ana Vauters.

Lyderės ateitis kol kas neaiški

„Pagal pajėgumą užėmėme teisingą vietą, – atvirai sakė „Lietuvos telekomo” puolėja Jurgita Štreimikytė-Virbickienė. – Norėdamos užimti aukštesnę vietą, turėjome sužaisti kone idealiai. O mes labai gerai žaidėme tik momentais. Pernai buvome trečios, bet varžovės šį sezoną sustiprėjo, o mūsų sudėtis nesikeitė. Tačiau patekti į Eurolygos finalo ketvertą yra didžiulė garbė ir komandos pripažinimas”.

Pasak 33 metų 189 cm ūgio krepšininkės, moterų krepšinyje atsiranda vis aukštesnių žaidėjų, jos tampa stipresnės fiziškai: „Aš tarp tokių žaidėjų jau pradedu jaustis mažyte. Moterų krepšinis vis labiau remiasi fizine jėga, kovoti tampa vis sunkiau. Po paskutiniųjų rungtynių su „Olympic” vos rankas pakeliu, nes jos stipriai apdaužytos”.

J.Štreimikytė-Virbickienė kol kas dar nepasisprendė, kur žais kitą sezoną, tačiau ji linkusi kalbėti su Vilniaus klubo vadovais: „Žinau, kad į WNBA tikrai nevažiuosiu, nes jeigu dar noriu žaisti, vasarą privalau ilsėtis. Nesu nusprendusi, ar likti Vilniuje, ar išvažiuoti, tačiau kalbėsiu su klubo vadovais, žiūrėsiu, kokia jų pozicija”.

Ji ketina atstovauti Lietuvos rinktinei pasaulio čempionate Brazilijoje.

Po sezono baigsis ir Sandros Valužytės sutartis su „Lietuvos telekomu”. Gynėja „Kauno dienai” sakė, jog kol kas neketina išvykti iš Vilniaus.

Vilniaus komandoje – ypatinga dvasia

Po pralaimėjimo Eurolygos pusfinalyje „Lietuvos telekomo” treneriai nėjo pasikalbėti su žaidėjomis į rūbinę – A.Paulauskas ir A.Vainauskas jau anksčiau nustojo tai daryti, nors daugelio ekipų treneriai visada ateina kažką pasakyti auklėtiniams.

„Žinau, kad iš pradžių žaidėjos pačios savyje viską turi suvokti. Kaip ir aš. Emocijų pagauti galime daug ką vieni kitiems pasakyti be reikalo. Nors po mačo su Samaros komanda tikrai negalėjau pasakyti komandai nė vieno blogo žodžio, nebent padėkoti už kovingumą. Kitą dieną, kai jau pats viską buvau išanalizavęs, su žaidėjomis trumpai viską aptariau, – aiškino A.Paulauskas. – Mums yra labai svarbu nenusibosti vieni kitiems, nes net vasarą neišsiskiriame ilgam, juk darbą pradeda Lietuvos rinktinė”.

„Mūsų kolektyve labai didelį vaidmenį atlieka komandos dvasia. Pastaraisiais metais atsirado ypatinga, sakyčiau, jauki atmosfera ir pačiame klube. Toks jausmas, kad visi – žaidėjos, treneriai, klubo vadovai ir darbuotojai – esame viena didelė šeima. Manau, labai vykusi mintis buvo žaidėjas prieš sezoną pavadinti supermergaitėmis. Susidomėjimas komanda yra padidėjęs visoje Lietuvoje, gerų atsiliepimų girdime įvairiuose regionuose, o tai žaidėjoms padeda kovoti aikštėje, – emocingai pasakojo A.Paulauskas. – Svarbus yra ir stabilumas klube. Mus turbūt lenkia tik Brno „Gambrinus”, kur jau 15 metų beveik niekas nesikeičia. Bet jeigu palyginti atmosferą ir tarpusavio santykius komandoje – trenerių, vadovų, gydytojos, masažuotojų – mes tikrai būtume pirmi Europoje. Tokio savitarpio supratimo daugiau nerasite nė viename klube”.

Trenerio įsitikinimu, Eurolygoje sukaupta patirtis ir gera atmosfera komandos viduje labiausiai lemia pergales, nes ekipoje nėra tiek žvaigždžių, kiek kituose stipriausiuose klubuose.

„Dirbti tokioje komandoje, nepaisant nuolat trenerį lydinčios įtampos, yra malonumas. Kaip ir kiekvienoje šeimoje, pasitaiko visko, bet dar niekada nebuvo „persūdyta”. Kartais pagalvoju, kad jau tampa truputį nuobodu – visos sąžiningai dirba, ant nieko nereikia šaukti”, – juokėsi penktą sezoną „Lietuvos telekomo” krepšininkes treniruojantis A.Paulauskas.

Jis kol kas negalvoja apie karjeros permainas, o Vilniaus klubo direktorius Arvydas Tamašauskas sakė, kad su treneriais bus pratęstos sutartys kaip ir po kiekvieno sezono.

Rusės atlyginimas – įspūdingas

„Jūs prieš mus žaidėte labai gerai, o mano komanda neblizgėjo, – per Eurolygos uždarymo šventę guodėsi A.Paulauskui Samaros VBM-SGAU vyriausiasis treneris Igoris Grudinas.

Iš Europos krepšinio žvaigždžių sudaryta jo ekipa prarado Eurolygos čempionių titulą, finale pralaimėjusi finalo ketverto turnyrą rengusiai Brno „Gambrinus” ekipai. Tačiau šis treneris buvo ramus dėl ateities, nes visos pagrindinės komandos žaidėjos turi galiojančius kontraktus. Beje, 202 cm ūgio Marijos Stepanovos atlyginimas, „Kauno dienos” žiniomis, siekia 300 tūkstančių JAV dolerių per metus. Moterų krepšiniui tai yra įspūdinga suma.

I.Grudinas buvo pastebėtas besišnekučiuojantis su J.Štreimikyte-Virbickiene. Pasiteiravus, ar tik nebando vilioti lietuvės į Samarą, VBM-SGAU strategas tai paneigė.

„Lietuvos telekomo” komanda, kaip jau rašė „Kauno diena”, taip pat yra pasirengusi išsaugoti pagrindines žaidėjas ir galbūt pasidairyti pastiprinimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.