Spaudos rūmai atšalo ir liko be vandens

Kelių dešimčių Vilniaus Spaudos rūmuose įsikūrusių bendrovių (tarp kurių – televizijos, radijo stotys ir kitos žiniasklaidos įmonės) darbuotojai šįryt atėję į darbą rado atšaltusius kabinetus. Pasirodė, kad dvidešimt vieno aukšto pastate atjungtas ne tik šildymas, bet ir vandens tiekimas.

Spaudos rūmų savininkai pastebėjo, jog šildymas ir vanduo dingo šeštadienį po pietų. Iš pradžių manyta, kad įvyko avarija, todėl pranešta „Spaudos rūmų” bendrijai. Tačiau netrukus paaiškėjo, kad avarijos nėra.

Spėjama, jog šildymą ir vandenį Spaudos rūmams atjungė UAB „Speisuva”, kuri iki šiol eksploatavo Spaudos rūmų pastatą kartu su AB „Spauda” vandentiekiu ir kita santechnine įranga. Ši bedrovė ne atjungė vandenį, o tiesiogine prasme išmontavo vandentiekio vamzdynus, kad jokios avarinės tarnybos negalėtų vandentiekio pajungti, teigiama Spaudos rūmų bendrijos pranešime spaudai.

Vanduo ir šildymas Spaudos rūmams atjungtas be jokio išankstinio įspėjimo, kai šiuose rūmuose įsikūręs „Valstiečių laikraštis” išspausdino publikaciją apie AB „Spauda” privatizaciją, naujuosius jos savininkus bei jų ketinimus valdyti beveik 8 ha žemės sklypą, esantį šalia spaustuvės ir Spaudos rūmų. Šio sklypo vertė siekia apie 80 milijonų litų. Dėl šio sklypo ginčai vyksta teismuose.

Formaliai UAB „Speisuva” ir akcinės bendrovės „Spauda” vadovai aiškina, kad vandenį ir šilumą atjungė, nes jiems patalpų savininkai esą įsiskolinę. Tačiau kam ardyti vandentiekio vamzdynus, niekas negali paaiškinti.

Apie tai, kad be jokios būtinos priežasties atjungtas vanduo, Spaudos rūmų bendrija informavo Valstybines energetikos bei Darbo inspekcijas. Spaudos rūmuose kabinetai vis dar tebėra šalti.

Virš tūkstančio žmonių negali gauti geriamo vandens, negali naudotis tualetais – šiuo tikslu rūmų kieme atvežtas ir pastatytas biotualetas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.