Į Kauną sugrįžo „Audi”

Bendrovė „Autojuta” įvykdė itin griežtus koncerno „Audi” reikalavimus ir tapo oficialia jo atstove

Nors iš taip pat, kaip ir visose Europos šalyse, atrodančio „Audi” automobilių centro Chemijos prospekte statybininkai pasitraukė dar praėjusių metų gruodžio mėnesį, apie oficialią naujo salono darbo pradžią jo šeimininkai paskelbė tik praėjusią savaitę.

Kodėl? Bendrovės „Autojuta” generalinė direktorė Rasa Sinkevičienė tikino, jog tai lėmė sprendimas keisti įprastus bendravimo su klientais metodus.

Vokiška tvarka

„Tiesą sakant, rengdamiesi įkurtuvėms ketinome surengti iškilmingą atidarymo šventę drauge su naujo visureigio „Audi Q7” pristatymu. Tačiau vėliau nutarėme, jog kiekvienam besidominčiam „Audi” automobiliais greičiausiai būtų maloniau ne ištirpti dar vieno triukšmingo vakarėlio šurmulyje, bet sulaukti išskirtinio dėmesio tada, kai žmogui pačiam bus paranku aplankyti naująjį saloną. Progų švęsti neabejotinai dar bus ateityje ir šia prasme mes „pasitaisysime”, – sakė R.Sinkevičienė.

„Autojuta” vadovė juokavo, kad automobilių eksponavimo ir pardavimo salono atidarymo scenarijus yra vienas iš nedaugelio dalykų, kurių nereglamentuoja „Audi” koncernas.

Visiems kitiems įgaliotųjų atstovų veiklos algoritmams keliami itin griežti reikalavimai, pradedant aplinkos tvarkymo smulkmenomis ir baigiant klientų automobilių techninio aptarnavimo principais.

„Su visais savo prekybos agentais „Audi” pasirašo tipines sutartis, todėl derėtis lyg ir nėra dėl ko. Tačiau kol su koncerno atstovais baigėme derinti visas bendradarbiavimo detales, laiko prabėgo kur kas daugiau, nei mes tikėjomės iš pradžių”, – pasakojo „Autojuta” generalinė direktorė.

Jos teigimu, vokiečiai reikalauja, kad būtų preciziškai tiksliai laikomasi serviso paslaugoms keliamų reikalavimų.

Čia viskas reglamentuota iki menkiausių smulkmenų, kurių nepaisymas gali baigtis kontrakto nutraukimu.

Pasirodo, kad kokybę akcentuojanti „Audi” kasmet siunčia savo auditorius, tikrinančius, kaip prekybos agentais laikosi sutarties sąlygų, ir nepripažįstančius jokių kompromisų.

„Mes tiesiog neturime teisės daryti klaidų. Kita vertus, dabar autoverslo sektoriuje konkurencija tokia didelė, kad klientai patys netoleruotų neprofesionalumo ir dirbantiems atmestinai atsuktų nugarą”, – samprotavo R.Sinkevičienė.

Planai – ambicingi

Pasakodama apie tai, kokių rezultatų tikimasi pasiekti šiais metais, „Autojuta” vadovė teigė, jog „programa minimum” – parduoti 500 „Audi” ir „Volkswagen” automobilių.

„Tai nemažas iššūkis, tačiau pirmieji šių metų mėnesiai nuteikė optimistiškai. Mes jau spėjome parduoti 140 „Volkswagen” automobilių ir pasirašyti sutartis su 30 būsimųjų „Audi” limuzinų savininkų. Akivaizdu, kad pragyvenimo lygis auga, žmonės pradeda labiau vertinti naujų automobilių patikimumą, teikiamą komfortą ir saugumą, drąsiau naudojasi lizingo kompanijų paslaugomis”, – konstatavo verslininkė. Šiuos teiginius patvirtina faktas, kad per pirmuosius du „pogrindinio” darbo mėnesius kauniečiai jau užsakė 8 naujuosius visureigius „Audi Q7”.

Antras dublis

Beje, modernaus autoverslo priešaušriu, kai bendrovė „Juta” tik pradėjo savo veiklą, kauniečiams buvo siūlomi nauji „Audi” ir „Volkswagen” automobiliai. Tačiau beveik tuo pat metu „Volkswagen” strategai priėmė sprendimą atskirti šiuos prekinius ženklus ir skirtingų markių automobilius pardavinėti savarankiškuose salonuose.

Kadangi „Juta” nepajėgė vienu metu įgyvendinti tokių reikalavimų, teko rinktis vieną partnerį. Vėliau, kai sėkmingai dirbdami su „Volkswagen” bendrovė užsiaugino pakankamai „raumenų”, nuspręsta atnaujinti bendradarbiavimą ir su prestižinius keturračius gaminančia „Audi”.

Derybas su šiuo koncernu gerokai palengvino tai, kad techninis mašinų aptarnavimas gali būti atliekamas tuose pačiuose serviso centruose, kuriuose aptarnaujami „Volkswagen” automobiliai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.