Išdalyti „Auksiniai svogūnai”

Balandžio 1-ąją įspūdingos ceremonijos metu Marijampolėje buvo išdalinti Lietuvos politikų humoristiniai apdovanojimai „Auksiniai svogūnai”, kurie suvalkietiškai buvo perkrikštyti „cibuliais”.

„Auksinių svogūnų” ceremonijos vedėjas Arūnas Valinskas įteikė dešimt stiklinių svogūnų skulptūrėlių už metų pasiekimus šalies politikoje, teigiama LNK pranešime spaudai.

Pirmąjį apdovanojimą atsiėmė Žilvinas Šilgalis, kuris buvo pripažintas „Metų rėmėju” už tai, kad paaukojo savo kruvinai uždirbtas santaupas Petrui Auštrevičiui išlaikyti. Žilvinas Šilgalis atsiimdamas apdovanojimą tarė: „Galiu paremti dar ne vieną petrą”. Paskui pažadėjo tai daryti naujomis kupiūromis – Telšių guldenais po 6 tūkst. litų. Šilgalis šioje nominacijoje įveikė Gintarą Petriką, kuris prisipažino, kad aukojo svetimas kruvinai uždirbtas santaupas Lietuvos banko vadovams išlaikyti ir Algirdą Mykolą Brazauską, paaukojusį savo 40 metų kruvinai augintą reitingą savo šeimos draugystei išlaikyti.

„Metų žemdirbiu” pripažintas Alfredas Pekeliūnas, kuris asmeniniu pavyzdžiu įrodė, kad blogiausi Lietuvos politikai užauga Krekenavos kiaulių fermoje. Pekeliūnas nukonkuravo Joną Ramoną, kuris savo plūgu įrodė, kad geriausi cukriniai runkeliai užauga ant išartų protėvių kaulų ir Artūras Zuoką, kuris įrodė, kad greičiausiai Vilniaus dangoraižiai auga ant Šnipiškių lūšnų pelenų.

„Metų mįslės” nominacijoje šiemet triumfavo Viktoras Uspaksichas. Pirma mįslė buvo „Už kiek ir iš kokio sukčiaus Viktoras Uspaskichas iš tikrųjų nusipirko netikrą diplomą?”, antroji „Ką iš tikrųjų Viktoras Uspaskichas deda į vokelius, kuriuos dalina savo darbuotojams?” ir trečioji – „Kas iš viso yra tas Viktoras Uspaskichas? Vokelių istorija pripažinta geriausiai užminta mįsle, bet ją įminusi Krekenavos firmos darbuotoja į renginį atsiimti apdovanojimo neatvyko.

„Metų stebukladariais” pripažinti magai Diana ir Arvydas iš „DiArchy”, kurie pademonstravo fokusą, kaip tris paras užsišaldžius lede, iš Vyriausybės gauti 10 tūkst. litų. Magai nukonkuravo Telšių gyventojus, kurie parodė stebuklą, kaip tris paras užšaldžius visą miestą iš Vyriausybės gauti špygą ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto pirmininkas Artūrą Poviliūną, kuris pademonstravo triuką, kaip investavus beveik keturis milijonus litų į žiemos olimpiečius, palikti Lietuvą ant ledo.

„Metų posakio” nominacijoje geriausia pripažintas Artūro Zuoko citata, kuria jis įvertino išpuolius prieš save: „Kiekvienas spyris į užpakalį yra postūmis eiti pirmyn”

„Metų benamio” apdovanojimas teko Valdui Adamkui, kurio namus įkeitė tam, kad turėtų kur gyventi jo patarėjai.

„Metų sportininku” pretendavo tapti autolenktynininkas Vytautas Šustauskas, pašalintas iš lenktynių trasos Vilnius – Klaipėda už šviesaus ir silpno dopingo vartojimą; taip pat tarptautinės klasės orientavimosi sporto meistras Valerijus Trojanovas, kuris „net be žemėlapio sugebėjo atrasti Lietuvą ir joje sėkmingai finišuoti” bei „Rubikono” bobslėjaus komanda, kuri „taip greitai pračiuožė Lietuvos sieną, kad prireikė net prireikė fotofinišo, norint išsiaiškinti, kuriuos reikia pareigūnus nubausti”. „Metų sportininku” pripažintas Valerijus Trojanovas.

„Metų krikštynų” nominacija atiteko Kazimirai Danutei Prunskienei, kuri oficialiai lygintuvo dėžėje pasikrikštijo kunigaikštiene. „Nesvarbu, koks įpakavimas, svarbu turinys”, – atsiimdama apdovanojimą replikavo Žemės ūkio ministrė. Beje, ji tapo daugiausia „Auksinių svogūnų” gavusia politike. „Metų krikštynų” nominacijoje Prunskienė įveikė Petrą Gražulį, neoficialiai Lietuvos gėjų pakrikštytą „Metų pupuliu” ir „nežinomo miesto nežinomą merą, kurį visi kažkodėl pakrikštijo Abonentu, tačiau vardas adresato taip ir nepasiekė, tik pinigai”.

„Metų gyvūnu” pretendavo tapti buvusio Seimo teisės departamento vadovo Kęstučio Virkečio senbernaras, kuris „taip mėgo važinėtis valdiškais automobiliais, kad jo šeimininkas atsidūrė šuniškoje padėtyje”. Taip pat – Valdo Adamkaus šuo Sargis, kuris, „skirtingai nuo savo šeimininko, sugebėjo apginti savo rezidenciją – jo būdos niekas neužstatė” ir Dzūkijos kumelė Kaštonė, kuri „iškentė pažeminimą, kai iš dangaus ant jos oro balionu nusileido Gintaras Šurkus”. „Metų gyvūno” titulas atiteko dabar jau amžinatilsy Kaštonei ir svogūnas buvo įteiktas jos šeimininkei Irenai Cecevičienei. „Štai kas būna, kai iš dangaus krenta nereikalingi politikai”, – reziumavo situaciją renginio vedėjas Arūnas Valinskas.

„Metų reportažu” „Auksinių svogūnų” ceremonijos metu pripažintas LNK laidos „Dviračio žynios” reportažas apie tai, kaip prokurorai Maskvoje ieškojo V. Uspaskicho diplomo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.