Geri barmenai neskaičiuoja valandų

„Geras barmenas – tas, kuris neskaičiuoja darbo valandų”, – įsitikinęs Matas Petrulionis, dėl įspūdingo ūgio jau tapęs naktinio klubo „Honolulu” simboliu.

Septynerius metus barmenu dirbantis 25-erių metų vaikinas įsitikinęs, kad tokiam darbui reikalingos ypatingos charakterio savybės. Pernai klaipėdietis Lietuvos barmenų varžybose užėmė antrąją vietą, nusileisdamas tik „Baro” žvaigždei Dainiui.

Vaišino Berluskonį

„Taip susiklostė likimas, kad baigęs mokyklą turėjau ieškoti darbo ir lyg netyčia gavau pasiūlymą viename bare. Taip ir dirbu iki šiolei”, – pasakojo Matas. Iš pradžių jam teko krimsti padavėjo duoną, o tik vėliau – barmeno. „Pritariu tai nuomonei, kad barmenu tampama tik padirbėjus padavėju”, – sakė jis.

Kelerius metus vaikinas sukiojosi prie baro ir pramogas organizavo viename Gargždų bare.

„Man visada sekėsi, nes visur puikūs šeimininkai pasitaikė”, – įsitikinęs Matas.

Sėkmė šypsojosi jam ir Graikijoje. Septynis mėnesius Viduržemio jūros valstybėje lietuvis kokteilius plakė privačiuose vakarėliuose. Pobūviuose, į kuriuos susirinkdavo visuomenės grietinėlė, jis matė daug įžymybių. Tarp jų Italijos premjeras Silvijus Berluskonis, aktorė Monika Beluči.

„Berluskonio apsaugininkai nepaleido nė per žingsnį. Šeši vyrai jį lydėjo iki tualeto. O vienas su juo kartu net į vidų ėjo”, – pasakojo įspūdžius. Įsiminė jam ir garsioji aktorė. Kai vieną dieną visas personalas be perstojo minėjo Beluči, Matas pagalvojo, kad tai – jam nežinomas žodis. „Dirbau atokesniame bare, todėl sekundę žado netekau, kai prie manęs priėjo pati Monika Beluči”, – šypsodamasis prisiminė vaikinas. Į Graikiją Matas važiavo tikėdamasis pamatyti Atėnų olimpines žaidynes, tačiau išvažiuoti teko joms dar net neprasidėjus.

Už atsakymą – litas

Panašu, kad klausinėjimai apie ūgį Matui kaip reikiant įsiėdė. „To manęs net gatvėje klausia. Greitai už atsakymus po litą pradėsiu rinkti. Gerai jau gerai – prieš trejus metus buvo du metrai dešimt”, – nusileido aukštaūgis.

Graikijoje jį kartais taip ir pristatydavo – „du metrai dešimt”. Krepšinį žaidžiantis vaikinas neretai kamuolį iškeičia į butelius. Jau porą metų Matas bando „flairinguoti” – žongliruoti buteliais. Tokia „sporto šaka” be traumų neapsieina. „Mums tai kasdienybė. Kartą buvau net pilvą persirėžęs”, – pasakojo vaikinas. Pasitreniruoti į klubą Matas užsuka net ir šiokiadieniais.

„Lankytojams reikia pramogų, jiems neužtenka, kad kokteilis suplaktas paprastai. Jie nori šou”, – mano vaikinas.

Neskaičiuoja valandų

Ar geram barmenui būtinas specialus diplomas? „Išsilavinimas būtinas, bet nebūtinai barmeno”, – tvirtino Matas. Jis pats iki šiol prioritetą teikė darbui, o ne mokslui. Penkerius metus vaikinas „sėdi” antrame vadybos kurse Klaipėdos verslo ir technologijų kolegijoje. Tačiau jau nuo rudens jis žada rimtai atsidėti studijoms.

Koks yra geras barmenas? „Tas, kuris neskaičiuoja valandų. Aš į darbą einu kaip į šventę, o per šventes juk nedirbame, o pramogaujame”, – juokavo vaikinas.

Jis tvirtino galintis iš karto pasakyti, kuris žmogus sugebės dirbti barmenu, o kuriam bus labai sunku. Svarbiausia – gebėjimas orientuotis įvairiose situacijose bei mokėjimas bendrauti. „Barmenas turi būti greitas, o ne lakstyti iš vietos į vietą bei mokėti išspręsti įvairiausias netikėtas situacijas. Jis turi traukti klientus, bendrauti, o ne atstumti”, – pasakojo klaipėdietis.

Jis jau pamiršo, ką reiškia šventės. „Tiesiog susitaikiau su tuo. Dirbi savo darbą ir rūpiniesi, kad kitiems būtų gera”, – tvirtino Matas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , .

3 atsiliepimai į "Geri barmenai neskaičiuoja valandų"

  1. paskutine naujiena

    Valio, seimui neteks vargti, nes Kregzde nusprende isskristi pats, nes neranda tinkamu medziagu naujam lizdui sukti.

  2. Brigita

    Niekur jis neskris,daug žino,uoliai talkina išrinktiesiems teikdamas privilegijų paslaugas,maudynes ,pirtis ir t.t.ir visa tai parodė televizija,įrengta pačiame seime.Komunizmas vietoje,veteranas Kregždė nepamainomas.

  3. Brigitai

    Gerb. Brigita,
    Zinoma, kad kregzde niekur neskris. Dar daug statybiniu medziagu nepanaudotu. Uzteks ir sau ir prieteliams is seimo lizdams sutvarkyti. O, kadangi siandien balandzio 1-ji, tai ir sugalvojau sia paskutine naujiena. Bet is tikro butu gerai, jei si kregzde su kregzdiukais butu taip papurtyta, kad ir kitiems panasiems kregzdinams pamoka desitmeciams butu. Deja, kol kas apie tai tegalima pasvajoti ir pajuokauti tik balandzio 1-ja.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.