Statybas Palangos kopose sustabdė policininkai

Vakar į Palangą prie kopose Vilniaus bendrovės „Žaliasis tiltas” savavališkai statomo pastato, apie kurį pranešė „Lietuvos rytas”, atskubėjo Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento bei apskrities statybų inspekcijos tarnybos pareigūnai.

Klaipėdos apskrities viršininko Vytauto Rinkevičiaus įsakymu pajūrio juostoje vykstančiai trijų aukštų kavinės ir viešbučio statybai ištirti vakar sudaryta speciali komisija.

Pajūryje pastatą išvydęs apskrities statybų inspekcijos tarnybos viršininkas Aloyzas Norvilas iš karto nusprendė stabdyti darbus: „Tai aiškiausia savavališka statyba”.

„Statinys statomas ne pagal tą projektą, kuris yra suderintas ir kurio statybai duotas leidimas”, – teigė Palangos statybų inspektorius Algirdas Klizas.

Statybų inspekcijos pareigūnai pastebėjo, kad pernai balandžio mėnesį išduotame statybos leidime nebuvo įrašyta statybos techninę priežiūrą atliekančio specialisto.

„Be tokio įrašo išduotas statybos leidimas yra niekinis”, – teigė A.Klizas.

Darbininkai nekreipė dėmesio

Kol statybų inspektoriai kartu su aplinkosaugininkais apžiūrinėjo statinį, į objektą atvažiavo betoną lieti pasiruošusi technika, automobilinės betono maišyklės.

A.Klizas darbininkus įspėjo, kad statyba yra neteisėta ir nutraukiama.

Bet vyrai į pareigūno žodžius nekreipė dėmesio ir rengėsi betono maišyklę prijungti prie betono purškimo įrenginio.

Statybininkai ant paruoštų perdangų klojinių vakar turėjo išpilti 63 kubinius metrus betono.

Tą dieną į statybvietę buvo užsakytos 9 betono maišyklės.

Viešbutį statančius Gargždų bendrovės „Aldasta” statybininkus atšaldė tiktai į statybvietę iškviesti policijos pareigūnai.

Statoma pagal kitą projektą

Po vidurdienio prie objekto pasirodė „Aldastos” direktorius Algimantas Daugėla.

Statybos inspektoriui jis parodė sostinės bendrovės „Architektų grupės poligonas” parengtą nesuderintą projektą.

A.Daugėla aiškino iš statybos užsakovo bendrovės „Žaliasis tiltas” direktoriaus Aurimo Mončako gavęs tik statybos brėžinius.

Šis jam garantavęs, kad projektas yra suderintas. „Aldastos” direktorius A.Daugėla išpūtė akis sužinojęs, kad jo turimas leidimas statybai išduotas ne tam projektui, pagal kurį jis vykdo statybą.

„Prieš porą savaičių man buvo kilę įtarimų”, – prasitarė A.Daugėla, kurio bendrovei gresia penkeriems metams netekti statybos darbų atestato.

Kavine pridengtas viešbutis

Pagal A.Daugėlos turimą niekinį projektą čia turėjo iškilti 22 metrų ilgio ir 13 metrų pločio trijų aukštų su rūsiu pastatas. Jo užstatymo plotas siekė 286 kvadratinius metrus.

Tuo tarpu šiame 4,5 aro žemės sklype buvo galima užstatyti tiktai 170 kvadratinių metrų plotą.

Pagal suderintą projektą šioje vietoje buvusi užkandinė turėjo būti pertvarkyta į penkių metrų aukščio dviejų aukštų kavinę su dušais.

Tuo tarpu be trečiojo aukšto, kurį ketinta statyti, pastato aukštis jau dabar siekia daugiau kaip 6 metrus.

Pagal neteisėtą projektą pirmame aukšte buvo numatyta kavinė, o visame pastate – beveik 20 apartamentų.

Savivaldybei pakišusi rekonstrukcijos projektą bendrovė „Žaliasis tiltas” išvengė pajūrio juostoje naujoms statyboms būtino šalies Vyriausybės pritarimo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.